Bouw je eigen iPhone 5 van aluminium

Een concept van de iPhone 5 gemaakt door Giga.de laat zien hoe de telefoon er uit kan komen te zien. Een aluminium achterkant, groter scherm en nieuwe homeknop zijn de grote veranderingen.

iPhone 5 concept gigaWe zien ze eens in de zoveel tijd voorbijkomen: conceptmodellen van de iPhone 5, die laten zien hoe de smartphone er eigenlijk uit zou zien als alle bekendere geruchten waar zijn. Ook het Duitse Giga.de waagt zich eraan en heeft een aluminium iPhone 5 met 4-inch scherm in elkaar gezet. Het telefoonconcept heeft ook een bredere touchscreen-homeknop.


De telefoon maakt gebruik van een aluminium achterkant, die veel weg heeft van de iPad 2. Giga.de zegt ook het aluminium bewerkt te hebben met glazen parels, om ervoor te zorgen dat hij ongeveer hetzelfde aanvoelt als de iPad 2. Dit moet ervoor zorgen dat hij fijner in de hand ligt dan de iPhone 4. De voorkant van het concept heeft een 4-inch scherm met een dunnere bezel aan de zijkanten. Daardoor is het toestel wel iets breder, maar tegelijkertijd dunner dan zijn voorganger.

iPhone 5 concept gigaBijzonder is de homeknop die in het concept verwerkt zit: deze zou net als het touchscreen van de iPhone werken. De telefoon valt zelfs te unlocken door je vinger van links naar rechts over de homeknop te vegen.

Verder wijdt Giga.de uit over de softwarefunctionaliteiten die zij in de iPhone 5 verwachten, die ze natuurlijk niet zo makkelijk in het concept konden verwerken. De Personal Assistant-functie moet het toetsenbord bijna onnodig maken. Vertrouwen heeft de website wel in zijn conceptmodel: zij gokken dat er een kans van 98 procent is dat de iPhone 5 er uiteindelijk zal uitzien zoals zij voor ogen hebben. Al vermoeden wij dat ze stiekem een beetje overdrijven.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 september 2011 om 10:22
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.