BiKN: iPhone-case slaat alarm wanneer je iets kwijtraakt

De BiKN is een iPhone case met bijbehorende sleutelhangers. Raak je jouw iPhone of één van de sleutelhangers kwijt, dan kun je een alarm laten afgaan om hem op te sporen.

BiKNAccessoire-maker Treehouse Labs werkt op het moment aan BiKN, een iPhone case die in combinatie met een app je helpt met het vinden van bepaalde voorwerpen. De case wordt geleverd met een aantal sleutelhangers, die draadloos verbonden zijn met je iPhone case. Door een signaal naar één van de sleutelhangers te sturen vind je het voorwerp waar hij aan vastzit makkelijk terug. BiKN moet ook in staat zijn om vanaf een sleutelhanger een bericht naar je iPhone te sturen.

Het idee is dat je een BiKN-sleutelhanger aan bepaalde voorwerpen hangt die je kwijt kunt raken, zoals een tas, een sleutelbos of een laptop. Wanneer je één van deze dingen niet kunt vinden kun je een alarm laten afgaan, zodat je weet waar je moet zoeken. Voor waardevolle objecten is er ook de mogelijkheid om aan te geven hoe ver ze buiten jouw bereik mogen gaan. Verlaten ze deze radius, dan word je direct gewaarschuwd. Deel je de sleutelhangers uit aan je familie, dan kun je een kort bericht naar elkaar sturen indien nodig.

BiKN doet erg denken aan de BungeeAir van Kensington, die op soortgelijke wijze je sleutels of je iPhone terugvindt. De BungeeAir ondersteunt maar één sleutelhanger, terwijl het bij BiKN juist mogelijk moet zijn om er meerdere te gebruiken. Er kunnen in totaal acht sleutelhangers verbinding maken met één BiKN.

Geïnteresseerden zullen nog even moeten wachten op de BiKN; de uitgave van het accessoire staat gepland voor aankomende december. Hoeveel hij zal kosten is nog niet duidelijk. Je kunt wel alvast de kleuren van je eigen BiKN uitkiezen. De app is al beschikbaar, maar alleen in de Amerikaanse App Store. Of en wanneer deze naar Nederland komt is nog niet helder.

Downloaden: myBiKN (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2011, 20:48
Categorie Accessoires
Onderwerpen hoesje, sleutel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.