Minstens 39 procent van foto’s op Twitter afkomstig van iOS

Volgens een onderzoek van Skylines werd minstens 31 procent van alle foto's op Twitter gemaakt met een iPhone. 21 procent van de foto's werd met Twitter for iPhone gemaakt.

InstagramVolgens cijfers van de Nederlandse fotoverzamelaar Skylines, is minstens 39 procent van alle foto’s op Twitter afkomstig van een iPhone, iPad of iPod touch. 21 procent van foto’s op Twitter wordt geüpload via Twitter for iPhone. De nieuwe Twitter-integratie in iOS 5 is voor vijf procent van alle foto’s verantwoordelijk. Skylines is een webdienst die foto’s van meerdere bronnen verzamelt en op onderwerp categoriseert.

Voor het onderzoek keek Skylines naar 24 miljoen foto’s, die tussen 22 en 29 oktober via Twitter werden gedeeld. Tel je de percentages van apps Twitter for iPhone, Instagram en iOS 5 bij elkaar op, dan kom je op een totaal van 39 procent. In de praktijk zal dit percentage nog iets hoger liggen, omdat we multiplatform-apps zoals Twitpic, Tweetdeck en Echofon niet in de berekening meenemen.

De vijf procent van iOS 5’s twitterfunctie is flink, gezien deze pas een maand door iedereen te gebruiken is. De iOS 5-functionaliteit presteert beter dan Tweetdeck, Twicca en Echofon. Daarmee staat de iOS 5 nu al in de top 10 van populairste fotodeel-apps. Twitter for iPhone stond garant voor 21 procent, terwijl Instagram 13 procent van alle foto’s maakte.

Twitter foto's iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2011, 19:13
Categorie Apps
Onderwerpen ios 5, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.