BigBoss waarschuwt voor gevaren van ZiPhone

BigBoss waarschuwt op zijn blog voor de gevaren van Ziphone, de unlock-oplossing van Zibri die niet alleen slordig is geschreven, maar ook tot corruptie en ongevraagd unlocken kan leiden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ZiPhoneBigBoss heeft een artikel geschreven, waarin hij waarschuwt voor het gebruik van ZiPhone. Volgens BigBoss levert iLiberty+ beter werk door de bootloader niet standaard naar 3.9 te downgraden. En als dat wel gebeurt, is het gemakkelijk terug te draaien en niet gevaarlijk. ZiPhone werkt op een andere manier: daar wordt de bootloader wel automatisch gedowngrade. Gaat dit mis, dan zit je met een probleem.

Volgens BigBoss is dit proces zo riskant dat Apple geen bootloader-upgrades in hun firmwarepakketten stopt. Bovendien heeft Zibri zoveel releases uitgebracht en de code is slordig geprogrammeerd. Sommige versies unlocken zelfs ongevraagd wanneer je alleen maar een jailbreak wilt uitvoeren. Ziphone is gevaarlijk omdat bij het flashen de RAM-disk corrupt kan raken. iLiberty+ en iPlus gebruiken een kleinere RAM-disk om te flashen, wat minder geheugen inneemt en minder kans op corruptie geeft. Ook zorgt Ziphone voor veel problemen met Wi-Fi en andere ongemakken waarover je op het forum alles kunt lezen.

Meer info: Sleepers.net

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:00
Categorie Jailbreak
Onderwerpen firmware, unlock, ziphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.