Kort iPhone-nieuws: België terug op 11 juli, Grote interesse voor iPhone 3G in UK, Activeren thuis

Er is viermaal zoveel belangstelling in Engeland voor de iPhone 3G in vergelijking met het oude model. België is terug op de lijst van landen die op 11 juli de iPhone krijgen. En hoe zit het nu eigenlijk met activatie?

Belgie op 11 juliDrie korte iPhone-nieuwtjes: België is terug op de lijst van landen waar de iPhone op 11 juli geïntroduceerd gaat worden. De Britten lopen warm voor de iPhone 3G: er is bijna viermaal zoveel belangstelling als voor het eerste model. En over het thuis activeren van de iPhone via iTunes doen nogal wat wilde verhalen de ronde. Het schijnt dat je de eerste verkoopdagen toch thuis kunt activeren, als je maar wel een tweejarig abonnement ondertekent in de winkel.

iPhone toch op 11 juli in België


België is terug op de lijst van landen waar de iPhone op 11 juli gelanceerd zal worden. Dat is te zien op de website van Apple. Mobistar is druk bezig om zich op de lancering voor te bereiden, maar of ze het ook zullen halen?

Viermaal zoveel interesse voor Britse iPhone 3G

De interesse in de iPhone 3G is bijna viermaal zo hoog als voor de eerste generatie iPhone, zo zegt de Britse operator O2. Terwijl in Nederland meer dan 40.000 mensen zich inschreven door de nieuwsbrief van T-Mobile, bleken er 130.000 Britten geïnteresseerd in een soortgelijke voorregistratie. Vorig jaar waren het nog maar 35.000 belangstellenden toen O2 de iPhone op 9 november lanceerde. De verkoopcijfers lagen ook onder verwachtingen. De prijs was het grootste struikelblok, gaf CEO Ronan Dunne van O2 UK toe. De iPhone 3G is straks gratis bij een (duur) abonnement te krijgen.

Toch activatie thuis?

Er zijn wat onduidelijkheden over het activeren van nieuwe 3G iPhones. Eerst zou de activatie alleen in de winkel plaatsvinden, daarna waren er geluiden dat er misschien toch mogelijkheden waren om de iPhone thuis te activeren. Het schijnt bij AT&T nu zo te zijn, dat je toch thuis via iTunes kunt activeren – maar dan moet je wel eerst in de winkel een tweejarig contract ondertekenen.

iPhone AT&T

Customers may be able to agree to terms and select a new rate plan at home before July 11th, and then print and bring with them on July 11th a document that AT&T and Apple reps can quickly scan and verify before handing over a new iPhone. This would speed up the first-day sales process and function similar to the $100 iPhone credit coupon offered following last year’s iPhone launch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2008, 13:40
Categorie iDevices
Onderwerpen abonnementen, activeren, belgische apps, iPhone 3G, mobistar, o2, t-mobile, uk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.