Big Web Quiz featured

Big Web Quiz: Google-game voor iOS gebruikt Chromecast

Je iPhone gebruiken als gamecontroller voor een quiz op televisie? Google's nieuwe spelletje Big Web Quiz maakt het mogelijk en gebruikt hiervoor de Chromecast.

Big Web QuizGoogle heeft vandaag een game uitgebracht voor de iPhone en iPad. In Big Web Quiz moet je vragen beantwoorden, gebaseerd op Google’s Knowledge Graph-database. Dit spel speel je echter niet alleen op je iDevice: om met deze game aan de slag te gaan moet je de app met een Chromecast verbinden. De televisie is hiermee het speelscherm, terwijl je iPhone of iPad een gamecontroller wordt. Hierdoor kun je ook met meerdere mensen tegelijk spelen.

Big Web Quiz is één van meerdere games die ondersteuning voor Chromecast gaat bieden. In een blogpost noemt Google nog een aantal andere titels, waaronder Wheel of Fortune, Monopoly Dash en Just Dance Now. Veel van deze games lijken nu echter nog niet in de App Store te staan of zijn nog niet voor Chromecast bijgewerkt. Big Web Quiz is een officieel spel van Google zelf dat je nu al kunt downloaden.

Eerder hebben we al eens iOS-games gezien die de sprong naar de televisie probeerden te maken. Hiervoor werd dan de Apple TV gebruikt. Met Draw-it, Push-it speel je bijvoorbeeld Pictionary op je Apple TV, iPhones en iPads. Motion Tennis is een Apple TV-tennisgame met je iPhone als bewegingscontroller.

Lees ook: iCulture vergelijkt: Google Chromecast vs. Apple TV

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2014, 20:55
Categorie Apps
Onderwerp chromecast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.