Ubisoft laat je dansen met iPhone in Just Dance Now

Just Dance Now en Just Dance 2015 van Ubisoft willen je laten dansen met iPhone en Android. Maar doe je meer dan schudden?
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Just Dance Now dansen met iPhone 2015De grote gamesuitgever Ubisoft komt dit jaar met een dansgame die je met je mobiele telefoon kan spelen. De iPhone of het Android-toestel meet je bewegingen met behulp van de accelerometer en geeft je dansinstructies op het scherm. In Just Dance Now log je in op een Just Dance-website, waarna je inhaakt op liedjes die worden gespeeld. Ubisoft zegt dat het mogelijk is om zo met wel 20.000 man samen te dansen.

Just Dance Now werd kort getoond op de E3-gamesconferentie die de uitgever gisteravond hield. De mobiele uitgave begeleidt, maar staat los van Just Dance 2015 dat dit jaar nog voor alle gevestigde spelcomputers moet verschijnen.

Hoewel de gameplay niet helemaal uit de doeken is gedaan, ziet het ernaar uit dat je in het rond moet zwaaien met je iPhone of andere smartphone. Centraal in beeld zie je een danser en daar omheen in een cirkel wordt aangegeven in welke richting je de telefoon moet bewegen.

Hoe het smartphonedansen in de praktijk uitpakt, valt nog te bezien. Het onlangs uitgebrachte Nederlandse dansspel Bounden zet twee mensen samen aan het dansen die gelijktijdig aan telefoon vasthouden, maar ontwikkelaar Game Oven beweert dat het alleen goed werkt op een iPhone. De release van een versie voor Android werd uitgesteld omdat de accelerometers van Android-telefoons teveel afwijking of instabiliteit zouden tonen, of zelfs kunstmatig gesimuleerd zijn.

Een exacte verschijningsdatum van Just Dance Now is nog niet bekend, maar het is te verwachten dat de uitgave samenvalt met Just Dance 2015 in oktober dit jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2014, 10:40
Categorie Games
Onderwerpen bounden, dansen, just dance, ubisoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.