Motion Tennis: tennisgame maakt van Apple TV een Wii

Motion Tennis is een tennisgame met bewegingsbesturing, die je via je iPhone op een Apple TV speelt.

Motion Tennis RolomotionMotion Tennis is een nieuwe tennisgame voor de iPhone die slim gebruikmaakt van de Apple TV. Met behulp van AirPlay verbind je de iPhone met de Apple TV, waarna je iDevice verandert in een controller en de actie plaatsvindt op je tv. Je beweegt de iPhone net als een echt racket om alle binnenkomende ballen terug te slaan naar je tegenstander. Motion Tennis lijkt hierdoor vooral op het beroemde tennisspel in Wii Sports.

De game gebruikt alle bewegingssensoren in je iPhone en is hierdoor in staat om de slagen die je maakt te onderscheiden. Het personage op het scherm loopt automatisch naar de bal toe zodat jij je enkel bezig hoeft te houden met het slaan van de naar jou toevliegende bal. Het is mogelijk om Motion Tennis in je eentje te spelen op meerdere moeilijkheidsgraden, maar je kunt ook samen met een vriend tegen twee computergestuurde tegenstanders tennissen. Zowel jij als je medespeler moeten de game dan wel geïnstalleerd hebben.

Motion Tennis fotoHet spel laat verbrande calorieën tussen potjes zien om je een soort van langdurig doel te geven en je kunt ook in een survival-modus zo lang mogelijk achter elkaar tennissen, maar verder heeft het spel niet echt overkoepelende modi. Het spel is dan ook deels een soort van opgeleukte techdemo, waarin ontwikkelaar Rolomotion de bewegingsbesturing in samenwerking met de Apple TV laat zien. In de App Store-beschrijving zegt de ontwikkelaar dan ook dat er snel meer spellen zullen verschijnen die je op je iPhone kunt kopen en via je Apple TV kunt spelen.

Om Motion Tennis te spelen heb je naast een Apple TV ook minstens een iPhone 4S of een iPod touch vijfde generatie nodig.

Downloaden: Motion Tennis (€6,99, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2013, 18:02
Categorie Games
Onderwerpen tennis, wii

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.