Bergfex/Ski heeft nu offline kaarten en betere weerberichten

Weer- en sneeuw-app Bergfex/Ski voor iPhone heeft nu offline panorama-kaarten, informatie voor langlaufers en betere weerberichten.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

bergfex:skiHet handige Bergfex/Ski is een begrip onder skiërs en snowboarders, en dat is niet voor niets. De Oostenrijkse app toont allerhande weer- en sneeuw-informatie en geeft toegang tot meer dan 5000 webcams in Europese skigebieden. Eind 2013 ging de app volledig op de schop: de applicatie kreeg een iOS 7-ontwerp en er werd een scheiding gemaakt tussen de normale versie en Bergfex/Ski Pro. Maar daar bleef het niet bij. Terwijl sommige wintersporters al vertrekken en anderen zich langzaamaan klaarmaken voor een retourtje sneeuw, wordt Bergfex/Ski regelmatig geüpdatet. En ook ditmaal voegden de makers weer een aantal handige functies toe, zoals offline panorama-kaarten en informatie over liften en pistes voor langlaufers.


Dat je de panorama-kaarten met liften en pistes nu offline kunt bekijken zorgt ervoor dat Bergfex/Ski niet alleen een handig is als voorbereiding op een dagje skiën, maar als applicatie ook op de piste zelf, zonder internetverbinding, van pas kan komen. Daarnaast heeft Bergfex/Ski nu in elk nieuwsbericht toegevoegd hoe hard het waait, zodat je niet alleen weet of er genoeg centimeters sneeuw ligt in het skigebied waar je bent, maar ook of je niet van de piste zal worden afgeblazen. Voorheen zag je hier alleen een symbool dat de windrichting aangaf, wat minder geschikt is om te weten of het weer bovenop de berg aangenaam genoeg is.

Ook handig: je ziet in ditzelfde weerbericht nu het aantal centimeter sneeuw dat er gaat vallen, maar ook waar de sneeuwgrens op de berg zich iedere dag bevindt. Combineer die informatie met de hoogte van de liftes en de pistes, en je weet hoe ver je ongeveer de berg op kan zonder ijzige plekken en onbedekte grond op je afdaling tegen te komen.

gebiedweer

De nieuwe langlaufinformatie met liften en pistes vind je indien aanwezig onder het sneeuwbericht. Daarnaast kun je nu lezen of welke hoogte de weerstations waarvan Bergfex/Ski gebruikt maakt ongeveer liggen. Tot slot is de informatie over de verschillende skigebieden geüpdatet en is de koppeling met de Bergfex website op een paar plaatsen verbeterd, zodat je nu op sommige plekken ’toon op website” kunt aantikken. Wie al op de latten staat of binnenkort op wintersport gaat moet zeker eens naar onze winterport-lijst kijken. Daar vind je 8 handige apps voor het wintersporten, voor op de piste én erna.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de Pro-versie: deze heeft als extra’s geen advertenties, meer gedetailleerde weersvoorspellingen, meer informatie over de skigebieden in Oostenrijk en omgeving en (offline) instructievideo’s voor carven, snowboarden, poekelpistes en offpiste skiën. Schrik trouwens niet: de app-omschrijving van Bergfex/Ski is in het Duits, maar de app is wel gewoon Nederlandstalig.

Downloaden: Bergfex/Ski Lite (gratis, iPhone, iOS 6.1+)
Downloaden: Bergfex/Ski Pro (€1,79, iPhone, iOS 6.1+)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.