iculture-vandaag
iCulture Vandaag De belangrijkste headlines om 22u samengevat

iCulture Vandaag: dit was vrijdag 31 januari 2014

Vandaag op iPhoneclub en iPadclub: mobiel betalen bij de Rabobank, Apple wil toch geen datacenter in Groningen en Proximus zet 4G open.

NFC-iPhoneVandaag lees je op iPhoneclub en iPadclub onder andere een uitgebreid artikel over mobiel betalen. ING en ABN AMRO kiezen voor pasjes met ingebouwde NFC-chip, terwijl de Rabobank kiest voor een combinatie van apps en NFC-chips, die ze in een sticker, armbandje of sleutelhanger gaan verwerken. Wij vroegen jullie: welke manier van mobiel betalen spreekt je het meest aan? Als we de lezers van iPhoneclub mogen geloven, hebben ze toch liever een smartphone met ingebouwde NFC-chip. De vraag is alleen of Apple dat gaat doen, want die lijken zich vooral te richten op iBeacons en Bluetooth. Heb je nog niet gestemd? Dat kan alsnog.

Nieuws

Apps

Ook leuk

  • In iCulture Deals schreven we over een forse iPhone-accu met Lightning-kabel, maar daarnaast waren er nog diverse andere koopjes.
  • In iCulture Speelt schrijven we over Wizard Quest en Hard Path. Maar we reiken ook een prijs uit voor de Game van de Week.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
iCV Tasque iPhone iPad

  • Cinemagram (gratis, iPhone, iOS 7.0+), een iPhone-app waarmee je één deel van een foto kan bewegen en de rest niet, detecteert nu zelf het bewegende onderdeel van de foto. Zo hoef je niet meer handmatig een priegelig lijntje om het bewegende voorwerp te zetten. Een andere vernieuwing is dat je het beeld maar hoeft in te drukken om te filmen.
  • Tasque (afgebeeld) (€2,69, universeel, iOS 6.0+) is een nieuwe app voor iPhone en iPad die zich opwerpt als alleskunner voor taken en notities, maar het is toch vooral een simpele tekstverwerker. Wel ondersteunt hij submappen en kan je de app qua kleur naar je hand zetten. Zo creëer je je eigen schrijfomgeving.
Reageren kan op afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.