Belgische operator Base gaat onbeperkt mobiel internet aanbieden

KPN-dochter Base gaat in België nieuwe abonnementen invoeren. Je betaalt daarbij afhankelijk van het verbruik. De abonnementen zijn vooral gericht op mensen die weinig meer bellen. Data is onbeperkt bij Base C en opzeggen kan elke maand.

iphoneKPN voert in Nederland de datalimieten steeds verder op. In België doen ze echter het tegenovergestelde: KPN-dochter Base gaat daar twee nieuwe abonnementen introduceren, waarvan eentje met onbeperkt internet. Het abonnement kost 15 euro per maand en is vanaf volgende week maandag verkrijgbaar. Opvallend is dat gebruikers per maand kunnen opzeggen.


Ze zitten dus niet vast aan een langere contractduur. De bedoeling is om met de abonnementen vooral connected jongeren met smartphones te trekken, die belminuten minder belangrijk vinden. Voor 15 euro kun je bij beide abonnementen onbeperkt sms’en.

Mensen die nauwelijks dataverkeer gebruiken kiezen voor Base Check (15 euro per maand). Ze kunnen dan onbeperkt sms’en en hebben maximaal 100 MB dataverkeer beschikbaar. Smartphonegebruikers die wel dataverkeer nodig hebben sluiten Base C af, een bundel waarbij je betaalt voor het daadwerkelijke gebruik. Je betaalt 17 cent per minuut, 10 cent per sms en 10 cent per MB dataverkeer. Het maximum dat je voor data betaalt is 15 euro, wat gelijk staat aan 150 MB. Verbruik je meer data, dan wordt er niets extra’s in rekening gebracht. In feite betekent het dus dat je onbeperkt dataverkeer hebt voor een vaste prijs van 15 euro per maand. Voor sms geldt een soortgelijke constructie: ook daar betaal je per stuk, met een maximum van 15 euro per maand. Alle verbruik boven die grens is gratis. Voor het bellen geldt een maximum van 60 euro per maand; ook daar is alles wat je extra verbruikt gratis.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

57 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.