Samsung gebruikt 2001: A Space Odyssey als bewijs tegen Apple

Samsung laat aan de hand van een screenshot van de film 2001: A Space Odyssey zien dat het ontwerp van de iPad al bestond voordat Apple er aan werkte.

2001: A Space OdysseyDe rechtszaak tussen Samsung en Apple was de afgelopen weken voer voor debat op veel plekken, ook bij de artikelen die wij erover hebben geschreven. Apple beweert dat Samsung het ontwerp van de iPad heeft afgekeken en heeft verwerkt in de Galaxy Tab, terwijl er ook wordt geruziet over patenten. Een eerder concept van een tabletcomputer liet echter al zien dat het idee voor de iPad al 17 jaar geleden was bedacht door een bedrijfje met de naam Knight Ridder. Samsung grijpt ook terug naar het verleden: ze pakken de film 2001: A Space Odyssey erbij om te laten zien dat ook daarin al hetzelfde soort tablet bedacht was.

Samsung liet in de Amerikaanse rechtszaak een screenshot zien van Stanley Kubrick’s sci-fi film uit 1968. Hierin liggen twee tablets op tafel, die dezelfde rechthoekige vorm als de iPad en Galaxy Tab hebben. Dat niet alleen: ook het scherm is even prominent aanwezig, de randen zijn ongeveer even breed en ook de achterkant is net zo plat als in de hedendaagse tablets.

Science fiction speelt al sinds de dagen van Star Trek met het idee van een tablet. Ook in die serie liep men rond met een handzame touchscreen-computer, al leek die qua ontwerp totaal niet op de iPad. De kans bestaat dan ook dat er ook andere filmproducties zijn waar het idee van zo’n apparaat ook voorkomt, met een ontwerp dat doet denken aan de iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2011, 11:22
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.