Tim Cook datacenter Reno

Apple geeft medewerkers $2.500 bonus dankzij nieuwe belastingregels

Apple gaat medewerkers een extra bonus van $2.500 geven dankzij nieuwe Amerikaanse belastingregels van Trump. Bijna alle medewerkers wereldwijd kunnen de bonus de komende tijd tegemoet zien.

Apple-medewerkers kunnen de komende maanden een extraatje tegemoet zien. Dankzij nieuwe belastingmaatregelen in de VS gaat het bedrijf bijna 250 miljard dollar aan buitenlandse cashvoorraden terug naar de VS halen. Dit levert zo’n meevaller op dat alle medewerkers onder directieniveau een extra bonus van $2.500 krijgen. Dat zeggen bronnen van Bloomberg, die niet met naam genoemd willen worden. Later bevestigde Apple het nieuws in de vorm van een officiële verklaring. De medewerkers krijgen de bonus in de vorm van een aandelenpakket.

2500 dollar bonus voor Apple-medewerkers

Het nieuws volgde kort nadat Apple zelf had aangekondigd 350 miljard dollar in de Amerikaanse economie te gaan investeren. Dit bedrag wordt verspreid over de komende vijf jaar en moet meer dan 20.000 nieuwe banen opleveren. Ook gaat Apple nog een extra kantorencomplex bouwen en zette Tim Cook de schop in de grond voor een nieuw datacenter in Reno.

Tim Cook datacenter Reno

Aandelen voor bijna alle medewerkers
De komende maanden zal Apple beginnen met het uitgeven van aandelenpakketten aan medewerkers wereldwijd. Dat zijn er meer dan 120.000 en het geldt zowel voor fulltime als parttime medewerkers, op alle afdelingen. Ook AT&T, Comcast, JetBlue Airways en Wal-Mart zullen profiteren van de belastingmaatregelen en zullen daarom bonussen uitkeren aan hun personeel. In een e-mail aan medewerkers vertelde Tim Cook dat de bonusregeling laat zien dat hij “vertrouwen heeft in Apple’s toekomst”. Cook kondigde ook aan dat alle donaties voor goede doelen die medewerkers in 2018 doen door Apple zullen worden verdubbeld tot een bedrag van 10.000 dollar. Iedereen met een lagere functie dan ‘director’ zal de aandelen ontvangen, al zitten er wel wat voorwaarden aan om te voorkomen dat iedereen ze na ontvangst massaal van de hand doet.

Eerder vandaag was ook in het nieuws dat Apple een iOS-update gaat uitbrengen, waarmee je oudere iPhones weer sneller kan maken. Apple raadt het gebruik af vanwege de verhoogde kans op plotseling herstarten, maar biedt klanten met een oudere iPhone straks wel de mogelijkheid om het verlagen van de performance terug te draaien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2018, 9:46
Bron Bron Bloomberg
Categorie Apple
Onderwerpen belasting, personeel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.