Belangrijk Steve Jobs-patent voor iPhone opnieuw goedgekeurd

Het Amerikaans patentbureau heeft het belangrijke Steve Jobs iPhone-patent opnieuw goedgekeurd. Dit is goed nieuws voor Apple.

Steve Jobs patentEind december verklaarde het Amerikaanse patentbureau één van de belangrijkste iPhone-patenten ongeldig, ook wel bekend als het Steve Jobs-patent. Dit is inmiddels teruggedraaid, zo schrijft FOSS Patents. het Steve Jobs-patent is opnieuw aan Apple toegewezen, nadat alle twintig gemaakte claims bij het Amerikaanse patentbureau zijn goedgekeurd. Patent nummer 7,479,949 beschrijft in grote lijnen de iPhone, ofwel een “touch screen device, method, and graphical user interface for determining commands by applying heuristics”.

Het patent werd afgelopen jaar ongeldig verklaard nadat iemand anoniem problemen had aangekaart. Het Amerikaans patentbureau moest daarom het patent onderzoeken op basis van 20 claims, die zouden bepalen waarom het idee een patent waard is. Bij dit onderzoek ontdekte het Amerikaans patentbureau onder andere dat er geen vergelijkbare technologie bestond voordat het patent werd aangevraagd.

Apple is niet de enige uitvinder die op het patent staat vermeld. Een reeks andere bedenkers staan ook met naam genoemd, zoals de inmiddels vertrokken Scott Forstall en de Nederlandse senior-interfacedesigner Marcel van Os. De goedkeuring van het patent is slecht nieuws voor Samsung: het patent staat centraal bij een rechtszaak tussen Apple en Samsung die in augustus leidde tot een importban op Samsung-producten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2013, 8:45
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patenten, samsung, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.