Plex voor iOS synchroniseert foto’s, krijgt gratis Chromecast-functie

Plex heeft het gebruik van Chromecast gratis gemaakt in de iOS-app, en laat je foto's automatisch uploaden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

plex plaatjeDe bekende mediaspeler Plex heeft een update gekregen, die het mogelijk maakt om je gemaakte iPhone-foto’s automatisch met je mediaserver te synchroniseren. De nieuwe functie vereist een Plex Pass-abonnement, waarvoor je 4 dollar per maand moet betalen. De nieuwe betaalfunctie gaat gepaard met het gratis maken van een andere optie: er is voortaan geen Plex Pass meer nodig om Plex op de Chromecast te gebruiken.

De vernieuwde fotosynchronisatie is vergelijkbaar met apps zoals Dropbox, die ook automatisch je beelden kunnen uploaden. Bij Plex komen de beelden alleen terecht op een eigen mediaserver die je in huis hebt staan, waardoor je er offline later ook wer bij kunt. De foto’s zijn vervolgens te bekijken op alle apparaten waar je Plex op hebt geïnstalleerd.

Het is vanuit de Plex-app al langer mogelijk om een video af te spelen via Google’s Chromecast, maar deze functie kostte 4 dollar per maand. Met de nieuwe update kun je de Chromecast voortaan gratis gebruiken om je video’s af te spelen. Daarnaast heeft Plex ondersteuning voor muziek en foto’s met de Chromecast toegevoegd.

De nieuwe versie van Plex maakt het tot slot mogelijk om voortaan een wachtlijst op te bouwen met dingen die je wil afspelen. Je hoeft hierdoor niet langer je video’s één voor één te starten. Volgens Plex is dit slechts een eerste stap bij een groter plan: later krijgt de app een uitgebreidere afspeellijstfunctie.

Downloaden: Plex (€4,49, universeel, iOS 5.1.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:02
Onderwerp chromecast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.