sketchbook-ipad

Autodesk Sketchbook is Apple’s gratis App van de Week

De app Sketchbook van Autodesk is Apple's gratis App van de Week. Geschikt voor illustratoren, kunstenaars en mensen die voor de lol wat willen schetsen. Je bespaart er €6,28 mee.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

George Bush doet het, getalenteerde kunstenaars doen het en jij kan het ook: tekenen en schilderen op de iPad. Probeer aanstaand weekend ook eens wat kunstzinnige streken op het scherm te zetten, om te zien of je talent hebt. Apple maakt het je wel erg makkelijk, door de Sketchbook-apps uit te roepen tot gratis app van de week. Je bespaart met beide apps €6,28.

sketchbook-ipad

Autodesk’s Sketchbook is zowel op de iPhone als de iPad te gebruiken en bevat professionele penselen, pennen en potloden waarmee je de kleinste details kunt uitwerken. Op een fysiek canvas kun je niet zomaar inzoomen, maar met een app kan dat wel: je kunt de kleinste details uitwerken met een zoomfactor tot 2500%. Er zijn meer dan 65 penselen, waarvan je de eigenschappen zelf kunt aanpassen: dikte, transparantie, rotatie en meer. Heb je een bibberig handje, dan helpt de app je daar ook bij met de functie Steady Stroke.

autodesk-iphoneHet is de eerste keer dat de Autodesk SketchBook-apps gratis te downloaden zijn. De iPhone-versie kostte voorheen €1,79, de iPad-versie €4,49. Alles wat je schildert kun je met een timelapse vastleggen, zodat je later een filmpje kunt afspelen. En als je op de iPhone begint te schetsen, kun je dankzij synchronisatie met iCloud op de iPad verder gaan met de tekening.

Je kunt ook de pas vernieuwde Autodesk Sketchbook for Mac downloaden om je tekening verder uit te werken. Deze app is gratis, maar heeft in-app aankopen.

Of je nou illustrator, schilder of gewoon een thuistekenaar bent: deze app is altijd leuk om te hebben. Je hebt nog tot volgende week donderdag om de apps gratis te downloaden. Daarna is er weer een nieuwe App van de Week.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2014, 12:31
Categorie Apps
Onderwerpen app van de week, autodesk, sketch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.