George Bush is gaan schilderen dankzij iPad-app

George W. Bush heeft een nieuwe hobby: dankzij de iPad is hij gaan schilderen. Hij installeerde een iPad-app, ging aan het tekenen en stuurt zijn vrouw en dochter nu kunstwerkjes die hij zelf heeft gemaakt.

bush schilderenVoormalig president George W. Bush heeft een nieuwe hobby: hij is gaan schilderen. Dat is te danken aan een iPad-app die hij downloadde en gebruikte om wat schetsen te maken. Dat sloeg aan en inmiddels is de voormalig president helemaal verslingerd aan het tekenen en schilderen. Hij stuurt zijn echtgenote Laura Bush en dochter Jenna regelmatig zelfgemaakte tekeningen die hij thuis heeft gemaakt, terwijl vrouw en dochter op reis zijn.

De nieuwe hobby werd ontdekt door David Greene van NPR, die een interview met voormalig first lady Laura Bush had, waarbij het vooral ging over het George W. Bush Presidential Library and Museum. Die bibliotheek kwam afgelopen vrijdag nog voorbij in een presentatie van Tim Ferriss op The Next Web. Het museum van Bush is namelijk de populairste anti-charity.

Dat zit zo: mensen die iets hun leven willen veranderen (bijvoorbeeld stoppen met roken) kunnen via diensten als StickK een goed doel kiezen waaraan ze zullen doneren als de poging mislukt. Het motiveert daarbij extra als je het goede doel helemaal niet ziet zitten. Je wilt het liefst helemaal geen geld geven en zult dus alles in het werk stellen om je doel te halen. Mensen blijken daarbij het meest te kiezen voor George W. Bush Presidential Library. Dit museum archiveert de documenten die tijdens de regeringsperiode van Bush zijn geproduceerd. Het museum gaat op 1 mei 2013 open. Een kaartje kost $16. De iPad-schilderstukjes zullen er voorlopig niet te zien zijn. Volgens echtgenote Laura moet George nog flink blijven oefenen voordat ze toonbaar zijn aan het grote publiek.

Het geluidsfragment met het interview is te beluisteren bij The Morning Edition van NPR (na ca. 3 minuten wordt over de iPad-app gesproken). Welke app Bush voor het schilderen gebruikt, blijft nog even een mysterie, maar een paar suggesties zijn: Layers, Sketchbook Pro, Procreate en Paper.

Hieronder een transcriptie, voor wie geen tijd of zin heeft om te luisteren:

GREENE: Your husband has kept a pretty low profile since leaving office. But one thing that’s gotten some attention recently is his new hobby, painting.

(LAUGHTER)

GREENE: How did that come about?

BUSH: Well, he was looking for a pastime and he got an app on his iPad where he could draw pictures. He communicated with me if I was on the road, and with Barbara and Jenna, with funny drawings.

GREENE: He’s drawing the pictures to send you while you’re out there on the road?

BUSH: Yeah. Like he would draw a picture of himself in bed with Barney and the cat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2013, 21:21
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.