Gebruik een Letlands toetsenbord om Autocorrectie te slim af te zijn

Autocorrectie uitschakelen zonder te jailbreaken? Stel het Letlandse toetsenbord in of een ander toetsenbord waar nog geen woordenlijst voor beschikbaar is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone toetsenbord LetlandsDe autocorrectie van de iPhone zorgt ervoor dat je sneller woorden kunt intypen. Toch zou je soms willen dat de autocorrectie wat minder fanatiek je teksten aanpast. Het uitschakelen van de autocorrectie is alleen te doen na een jailbreak: je kunt dan het woordenlijstbestand op de iPhone verwijderen of hernoemen. Er is gelukkig ook nog een andere manier: kies een toetsenbord waar nog geen woordenlijstbestand voor beschikbaar is! Bijvoorbeeld die van Letland.


Letlands toetsenbordIn de instellingen kun je meerdere toetsenborden uitkiezen die je tot je beschikking wilt hebben. Waarschijnlijk heb je alleen Nederlands en Engels geactiveerd, maar je kunt natuurlijk ook Letlands activeren. Omdat er geen woordenlijst voor het Lets beschikbaar is, zullen er ook geen woordsuggesties volgen. Deze truc werd al eerder gebruikt met het Japanse toetsenbord, maar we wilden ‘m toch even noemen omdat er nog steeds veel mensen zijn die zich vertwijfeld afvragen hoe ze zonder gedoe die autocorrectie de mond kunnen snoeren.

Zodra je de autocorrectie wilt stoppen klik je op het wereldbol-icoon op het toetsenbord om naar het Letse toetsenbord over te schakelen. De indeling daarvan is hetzelfde als wat je gewend bent. Er staan alleen wat vreemde uitdrukkingen op de spatiebalk en de knop Ga. Maar daar valt wel aan te wennen.

De instelling voor toetsenborden is te vinden onder: Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Internationale versies.

En voor de taalneuroten: Letlands en Lets is volgens het Groene Boekje allebei correct.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2016, 16:55
Categorie Achtergrond
Onderwerp autocorrectie
37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.