Oplossing voor screenshot-‘spionagefunctie’ op iPhone

Paranoïde iPhone-gebruikers die hun iPhone niet meer gebruiken omdat van elke handeling een screenshot wordt gemaakt, kunnen eindelijk maatregelen nemen. Een oplossing voorkomt dat de screenshots worden weggeschreven.

ParanoiaParanoïde iPhone-gebruikers die hun iPhone niet meer durven te gebruiken vanwege het feit dat er bij elke aanraking van de homeknop een screenshot wordt gemaakt, kunnen eindelijk maatregelen nemen. Zoals we eerder schreven maakt de iPhone een screenshot van je scherm om het 3D-zoomeffect te kunnen laten zien. Deze screenshots blijven tijdelijk in het geheugen bewaard. Ben je Sarah Palin of heb je andere redenen om wat voorzichtiger met je privacy om te gaan, dan wil je die screenshots het liefst meteen kwijt. Jonathan Zdziarski, schrijver van het boek iPhone Open Application Development en actief met forensisch onderzoek op de iPhone, heeft een manier gevonden om het opslaan van de screenshots te voorkomen.

De screenshots worden opgeslagen in de map /var/mobile/Library/Caches/Snapshots. Als je deze folder verwijdert en een symbolische link aanmaakt naar /dev/null, zullen de screenshots niet bewaard worden. Het zoomeffect is dan alleen nog zichtbaaar bij het standaardscherm. Je moet er wel eerst een jailbreak voor uitvoeren. Daarna voer je de volgende commando’s uit:

rm -rf /var/mobile/Library/Caches/Snapshots
ln -s /dev/null /var/mobile/Library/Caches/Snapshots

Spijt? Verwijder de symlink en de folder wordt weer automatisch aangemaakt.

Over het maken van screenshots schreven we eerder: Daar gaan we weer: iPhone spioneert met screenshots

Via: Zdziarski Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2008, 19:09
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.