Australische consumentenbond wil dat Apple de naam iPad 4G wijzigt

De Australische consumentenautoriteit ACCC wil dat Apple de naam van de nieuwe iPad wijzigt. Er mag niet langer het woord '4G' gecommuniceerd worden.

ipad lte 4gAustralië was een van de eerste landen waar ophef uitbrak over de 4G-kwaliteiten van de nieuwe iPad. In Australië is weliswaar een commercieel LTE-netwerk van operator Telstra aanwezig waar je als gewone gebruiker een abonnement op kunt nemen, maar die werkt op een frequentie die niet door Apple wordt ondersteund. De nieuwste ontwikkeling is dat de Australische Competition and Consumer Commission (ACCC) de naam van de iPad 4G officieel wil laten wijzigen.

Vandaag zullen beide organisaties tegenover elkaar staan in de rechtbank. Apple noemt de nieuwe iPad kortweg ‘de nieuwe iPad’, maar voor de versie met 4G-functie wordt regelmatig de term 4G gebruikt. Dat leidde in Australië al meteen tot problemen: de consumentenorganisatie beweerde dat Apple consumenten misleidt, omdat de tablet niet te gebruiken is op lokale 4G-netwerken. Consumenten die zich bekocht voelden konden geld terug krijgen. Ook hing Apple waarschuwingen op plekken waar de iPad werd verkocht. Toch is dat voor de ACCC niet genoeg: er moet een naamswijziging komen. In enkele andere landen zoals Zweden spelen soortgelijke zaken, al zijn ze nog niet zo ver gevorderd als in Australië. Ook Europese providers hebben inmiddels laten weten dat ze niet blij zijn met de aanduiding 4G. Overigens werkt de nieuwe iPad wel gewoon op de 3G- en HSPA-netwerken in Australië.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2012, 9:35
Categorie Apple
Onderwerpen 4g, australie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.