Ontwikkelaars meer geïnteresseerd in ontwikkelen voor iPad

De interesse van ontwikkelaars in iPad is gegroeid. Steeds meer ontwikkelaars kiezen voor de iPad, ten koste van de iPhone.

apple devOntwikkelaars zijn in toenemende mate geïnteresseerd om apps voor de iPad te ontwikkelen. Dat blijkt uit een onderzoek van Strategy Analytics. De ontwikkelaars blijken het werken met tablets aantrekkelijker te vinden dan met smartphones. De iPad zou daarbij zelfs al koploper iPhone hebben ingehaald. Het belooft veel goeds op het gebied van nieuwe apps. Eigenlijk is de groei van de iPad wel logisch, omdat er nog zoveel te winnen valt: de iPad is nog maar tweeënhalf jaar op de markt waardoor de app-markt nog niet zo volwassen is als die van de iPhone. Bovendien valt er met het grote scherm van de iPad meer te doen.

Directeur App Research bij Strategy Analytics, Josh Martin, zei in een toelichting op de cijfers, dat hij het gevoel heeft dat de markt volwassen wordt. Een groter aantal ontwikkelaars deelt mee in de omzet in de markt. Er komen nieuwe platformen en nieuwe bedrijfsmodellen, zoals virtuele goederen en advertenties in apps. Het platform dat het best in staat is omzet uit meerdere bronnen te leveren, zal de komende anderhalf jaar het meest succes hebben, denken de onderzoekers. Strategy Analytics voorspelt dat Apple de komende maanden gaat afrekenen via operators in groeimarkten (waar de inwoners zelden een creditcard hebben), waardoor ze de voorsprong nog verder kunnen uitbouwen.

Ontwikkelen voor Windows Phone groeide met 167% (8% van het totaal). RIM’s Blackberry daalde van 5 naar 1%.

developer growth

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2011, 14:34
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.