atari-fit-groot-iphone

Atari Fit-app probeert gamers in beweging te krijgen met klassieke games

De Atari Fit-app probeert gamers in beweging te krijgen met sportoefeningen. Je verdient daarmee muntjes, waarmee je klassieke games koopt.

atari-fit-iphone-1Atari heeft Atari Fit aangekondigd, een fitness-app waarbij je gaat sporten om klassieke Atari-games zoals Pong, Centipede en Super Breakout te mogen spelen. Atari Fit is bedoeld om de extra pondjes van het kerstmenu weer eraf te trainen. De app werkt samen met bekende fitness-apps zoals FitBit en RunKeeper en bevat 150 oefeningen.

De app komt in 2015 beschikbaar en is ontwikkeld in samenwerking met personal trainer Michael Porter. De 150 oefeningen bestaan uit circuittrainingen voor het hele lichaam, hardlooptrainingen en aangepaste opdrachten. Met gamification wil Atari zorgen dat je gemotiveerd blijft. Op productbeelden en op de speciale website is te zien dat in ieder geval de iPhone wordt ondersteund.

Je kunt met Atari Fit in je eentje gaan sporten, maar ook in een team. Als de hele groep meedoet, kun je proberen om de fitste gamersgroep ter wereld te worden. De eerste beelden uit de game laten zien dat er geen sprake is van gelikte fotomodellen in leuke fitnesspakjes, zoals bij Nike+ Training Club het geval is. Wellicht probeert Atari zich met deze fitness-app wat meer te richten op mannen. In de app kun je hardlooprondjes en fitnessactiviteiten registreren. Je kunt ook een ‘routine’ kiezen, bestaande uit meerdere oefeningen. Daarbij heb je de keuze uit buikspieroefeningen, oefeningen met alleen je lichaamsgewicht (body weight), cardio, gym of sport. Bij de krachtsportoefeningen zie je foto’s van een trainer, die de oefening voordoet. Bij hardlooprondjes meet de app de afstand, snelheid en verbrande calorieën. Tot zover is er niet zoveel verschil met bestaande fitness-apps, maar juist de koppeling met games maakt Atari Fit nét iets anders.

atari-fit-iphone-1

De app richt zich namelijk nadrukkelijk op gamers – mensen die over het algemeen niet zoveel lichaamsbeweging krijgen als ze langdurig aan het spelen zijn. Je krijgt via de app tips om langdurige gamesessies af te wisselen met lichaamsbeweging. Door de oefeningen te doen verdien je muntjes, waarmee je je favoriete klassieke Atari-games kunt verdienen. Voor die games zijn in de app ook weer online leaderboards beschikbaar, zodat je niet alleen kunt zien wie het meest actief is met sporten, maar ook wie het beste presteert in bekende spelletjes.

atari-fit-iphone-2

Atari heeft ook nog een andere koppeling bedacht: ze werken samen met Walgreens, een bekende drogisterijketen in de VS. Door voldoende stappen te maken verdien je punten voor de klantenkaart van Walgreens, wat uiteindelijk weer korting of leuke cadeau’s kan opleveren. Zodra de app beschikbaar komt, lees je dat op iCulture!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2015, 13:04
Categorie Apps
Onderwerpen atari, fitbit, fitness, runkeeper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.