ASUS EeePad klaar voor lancering in juli

De EeePad van ASUS zal in juni op Computext worden gedemonstreerd. De verwachting is dat deze Android-tablet in juli op de markt komt.

asus eeepadStel dat je de iPad helemaal niet ziet zitten en liever naast je EeePC een bijpassende tablet van ASUS koopt. Geen probleem, want vanaf juli ligt de EeePad in de winkel, ASUS’ antwoord op de iPad. ASUS-bestuursvoorzitter Jerry Shen liet weten dat de tablet klaar is om in juni op de Computex te worden gedemonstreerd. De lancering zelf staat volgens de geruchten gepland voor juli. Qua prijs wordt het een wel een lastig geval: de prijzen in Taiwan zullen rond NT$15.000-16.000 liggen en dat komt neer op $475 tot $505.

Om bij deze prijzen toch te kunnen concurreren met Apple heeft ASUS extra nadruk gelegd op het industriële design. Op de tablet draait Android als besturingssysteem. Ook is ASUS van plan om functies toe te voegen die de iPad op dit moment niet heeft, zoals een usb-poort, ingebouwde webcam en Adobe Flash. ASUS verwacht dat door de lancering van deze tablet de verkoop van netbooks met 10 tot 20 procent zal dalen. Binnenin is een Tegra-processor aanwezig.

Maar er is nog meer concurrentie: MSI is ook van plan om een tablet te lanceren, de M Pad. Gezien de naam zal daarbij ook goed naar de iPad zijn gekeken. Wie al dit moois van dichtbij wil zien kan van 1 tot en met 5 juni terecht op de Computex.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2010, 14:42
Categorie iDevices
Onderwerpen concurrentie, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.