AppZapp en Appsfire verwijderen binnenkort al hun iOS-apps

AppZapp wordt binnenkort weggehaald uit de App Store. Concurrent Appsfire stopt helemaal met apps en gaat mobiel adverteren aanbieden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

appsfireAppZapp biedt alle apps opeens gratis aan en Appsfire gooit de handdoek in de ring en gaat zich alleen nog op mobiele reclame richten. Daar zit vast een verhaal achter, vermoedden we. En dat blijkt ook: in het nieuwsoverzicht van de AppZapp-apps is een nieuwsbericht te vinden, waarin ze aankondigen dat ze hun huidige iOS-apps niet kunnen voortzetten. De apps zullen binnenkort uit de App Store worden gehaald. Bestaande gebruikers kunnen de AppZapp-apps gewoon blijven gebruiken. Het lijkt erop dat AppZapp zich wel zal blijven richten op het ontdekken van leuke apps. Maar concurrent Appsfire doet iets anders: zij slaan een nieuwe weg in. Ze stoppen met de appontdekkingsdienst voor iOS en Android en gaan zich nu richten op native mobile advertising.

appzapp-stopt“Beste AppZapp-gebruiker, binnenkort zal AppZapp niet meer in de App Store verkrijgbaar zijn”, schrijven de makers in een nieuwsbericht in de app. “Het spijt ons dat we AppZapp niet meer in zijn huidige vorm kunnen aanbieden”. Of er dwang van Apple achter zit, is niet uit het bericht af te leiden. Mogelijk wilde Apple toekomstige versies van de apps niet goedkeuren en kiest AppZapp nu voor een andere insteek. Ze beloven in ieder geval dat er aan een nieuwe versie wordt gewerkt, die in de App Store beschikbaar komt. Het kan wel even duren, want AppZapp spreekt niet over ‘binnenkort’ en is blij als de gebruikers zolang blijven wachten.

Vandaag kwam opeens ook het bericht dat Appsfire ermee stopt. Het is een nogal dappere stap: ze hebben met de iOS- en Android-apps meer dan 10 miljoen downloads gescoord en er komen dagelijks 8.000 tot 10.000 nieuwe gebruikers bij. De Appsfire-app kijkt naar je persoonlijke interesses en doet op basis daarvan suggesties, geeft tips over leuke deals en meer. Op 19 december zullen de apps verdwijnen uit de App Store. Huidige gebruikers kunnen de app blijven gebruiken, maar nieuwe gebruikers zullen hun heil bij andere appontdekkers moeten zoeken. Volgens Appsfire CEO Ouriel Ohayon is het een kwestie van hernieuwde focus en resources. Misschien komen ze later weer terug met een soortgelijke dienst en ze hadden ook een berg ideeën hoe ze het ontdekken van nieuwe apps makkelijker konden maken, maar daar gaan ze nu geen energie in steken. Het lukt alleen niet om twee dingen tegelijk goed te doen.

Een tijd geleden liep concurrent AppGratis tegen problemen aan en werd gedwongen uit de App Store weggehaald. AppShopper trof hetzelfde lot, maar kwam terug met allerlei sociale functies. Volgens Ohayon is er bij Appsfire geen sprake van gedwongen vertrek, maar probeert Apple het ook niet makkelijker te maken.

devices-appsfire

Afgelopen maand bracht Appsfire een SDK uit, waarmee appontwikkelaars slimme pushberichten en notificaties in apps naar gebruikers konden sturen.

Downloaden (zolang het duurt):

Update: ook Appidemia gaat verdwijnen, een sociale app waarmee je kunt zien welke apps en games vrienden zijn gaan gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:49
Onderwerp appsfire

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.