Conceptvideo’s tonen iPhone 6c met gebogen glas en extreem dunne iPhone Air

Twee nieuwe conceptvideo's tonen een extreem dunne 'iPhone Air' en een 'iPhone 6c' met gebogen scherm.

iphone-air-breed
Apple deed het geheel onverwacht al met de nieuwe iPad. Een nieuwe naam (iPad Air) en een smaller en dunner ontwerp. Maar wat als de technische beperkingen geen rol meer spelen? Dan zou je dus ook een iPhone kunnen ontwikkelen die extreem plat is of eentje die een volledig gebogen scherm heeft. Twee nieuwe conceptvideo’s gemaakt door het Italiaanse SET Solution, bieden ons een blik in de toekomst. Realistisch is het zeker niet, want de technologie om dit mogelijk te maken is er (nog) niet. Maar dromen mag natuurlijk altijd.

Extreem platte iPhone Air

In de eerste video zien we een concept van een extreem platte iPhone. Die is — hoe kan het ook anders — iPhone Air gedoopt. Het concept-toestel is op het dikste punt slechts 3 millimeter dik en weegt slechts 70 gram. De iPhone 5s ter vergelijking is 7,6 mm dik en weegt 112 gram. De iPhone Air is dus ongeveer de helft dunner en zo’n 1,5 keer lichter. En dan te bedenken dat Apple de 5s al “ongelooflijk dun” noemt. Dat wordt in onderstaande video nog eens versterkt door de vergelijking met een veer:

Gebogen iPhone 6c

De tweede video toont een concept van de iPhone 6c. Waar de c bij de 5c duidelijk voor ‘color’ staat, betekent de c in iPhone 6c simpelweg ‘curved’, oftewel gebogen. De 6c heeft een gebogen behuizing en scherm. We weten al dat Apple aan dergelijke technologieën werkt. Eerder deze week werd duidelijk dat het bedrijf een patent heeft verkregen op technologie die efficiënte productie van gebogen touchscreens mogelijk maakt.

Via: CNET

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2013, 17:28
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 6c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.