Populaire lees later-app Instapaper is Apple’s gratis App van de Week

De populaire Lees later-app Instagram is Apple's gratis app van de week.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

InstapaperApple heeft de populaire lees later-applicatie Instapaper uitgeroepen tot App van de Week. Dit betekent dat Instapaper de gehele week gratis is. We benoemden de app donderdag al in de iCulture Deals, ons overzicht van de leukste apps die afgeprijsd of gratis zijn geworden. Maar toen wisten we nog niet dat de app gratis zou blijven. Het is tevens de eerste keer dat Instapaper gratis wordt aangeboden.

Als je het over lees later-apps hebt, zijn het meestal Instapaper en Pocket die als eerste genoemd worden. Waar Instapaper voorheen altijd alleen om het opslaan van teksten draaide, is de app gaandeweg uitgegroeid tot een geduchte concurrent voor Pocket. In september verscheen nog een grote update die, net als Pocket, een apart overzicht toevoegde om video’s snel terug te vinden. Ook bracht deze update een op iOS 7 toegesneden ontwerp en ondersteuning voor de Nederlandse taal.

instapaper nederlandsToch biedt Instapaper ook voor de fervente lezer van lange stukken (long reads) nog genoeg voordelen. Zoals een een aanpasbare scrollmodus en achtergrondkleur, en een functie die bij zonsondergang de interface van de app automatisch donker maakt. Naast een algemene lijst met opgeslagen artikelen, vind je in Instapaper vanzelfsprekend aparte categorieën voor artikelen die je later nog eens terug wilt lezen en een categorie voor artikelen die je al gelezen hebt.

Tussendoor wisselde de app ook nog eens van eigenaar. Eerder was de bekende ontwikkelaar Marco Arment de drijvende kracht achter Instapaper. Arment is tegenwoordig de geestelijk vader van, Overcast, een nieuwe podcast-applicatie voor iOS. In april dit jaar werd Instapaper overgenomen door een grote naam in het circuit, ontwikkelaar Betaworks.

Downloaden: Instapaper (gratis, was €3,59, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:43
Onderwerpen app van de week, instapaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.