AppMakr: iPhone-applicatie maken zonder programmeerkennis

AppMakr belooft dat je zonder kennis van programmeren toch een iPhone-applicatie kunt maken. Diverse bedrijven maken er al gebruik van. Voor $199 kun je in een uurtje je nieuwsfeed omzetten naar een app.

appmakrAppMakr is opnieuw een aanbieder die beweert dat je zonder kennis van programmeren toch een mooie iPhone-applicatie kunt maken. Misschien maken ze dat nog waar ook. Laat je een iPhone-applicatie door een extern bureau ontwikkelen, dan kost dat tienduizenden euro’s voor een applicatie met niet eens zoveel functionaliteit, betoogt de bedenker van AppMakr. En dan verwachten gebruikers ook nog dat de app niets kost. Bedrijven zoals WordPress en Six Apart snappen het dilemma: zij hebben populaire tools uitgebracht waarmee iedereen een blogger kan worden. Nu brengt PointAbout een tool uit waarmee iedereen iPhone-ontwikkelaar kan worden.

In hoeverre dat in de praktijk goed uitpakt valt nog te bezien, maar de belofte is dat je met een $199 kostend pakket in een uur een mooie applicatie maakt. Het gaat om een online dienst waarbij je het webadres of een aantal trefwoorden invult, waarna AppMakr iets op maat levert. De applicatie verschijnt onder de naam van AppMakr, maar wie dat niet wil kan ook voor $499 de applicatie op eigen naam uitbrengen. Je moet dan wel zelf zorgen voor een Apple ontwikkelaarsaccount à $99. De bouw, provisioning en het beheer neemt Appmakr dan uit handen. In de App Store zijn al een aantal applicaties te vinden die met AppMakr zijn gemaakt. Het zijn niet de minste namen die al met de applicatie in de weer zijn geweest: de officiële applicatie van managementgoeroe Seth Godin en de applicatie van befaamd Apple-medewerker Guy Kawasaki zijn ook met AppMakr gemaakt. In de laatstgenoemde staan AdMob-advertenties. Kawasaki kreeg de smaak te pakken en liet meteen 10 applicaties maken. Verder zijn Meetup, US Army News, PRWeb en MacLife klanten van het bedrijf.

Voor sommige toepassingen is AppMakr ook wel erg geschikt: je kunt vrij gemakkelijk een nieuwsfeed omzetten naar een app. De volgende feeds worden ondersteund: iTunes, podcasts, Blogger, Twitter, YouTube en gewone RSS.
maclife

Meer info: AppMakr

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2010, 20:17
Categorie Apps
Onderwerpen applicaties, apps, programmeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.