Apple’s hoesjes voor iPhone 5c en iPhone 5s: waar voor je geld?

Apple heeft voor de nieuwe iPhone 5s en 5c zelf nieuwe hoesjes ontworpen, die het bedrijf in de eigen winkels gaat verkopen.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5c case kleuren introBij de presentatie van de nieuwe iPhones viel op dat Apple voor zowel de iPhone 5s als de iPhone 5c zelf hoesjes heeft ontworpen. Vervelend nieuws voor de accessoirefabrikanten, want ze lopen daardoor omzet mis. Het hoesje van de iPhone 5c echt onderdeel van de uitstraling van de smartphone. Nu al zie je in marketingmateriaal dat de telefoon met het opvallende ‘Crocs’-hoesjes wordt getoond. Voor de iPhone 5s heeft Apple een duurdere hoes van leer gemaakt. De hoesjes zullen straks de winkel uitvliegen, maar zijn ze hun geld wel waard? We kijken in dit artikel wat gedetailleerder naar beide cases.

iPhone 5c: siliconenhoes met gaatjes

iphone5c wit rozeZoals gezegd zijn de hoesjes van de iPhone 5c het meest opvallend. Deze zijn gemaakt van siliconenrubber en hebben een microfiber binnenzijde. Vanaf de onderkant zijn er 35 gaten in gemaakt, 5 in de breedte en 7 in de lengte. Door deze gaten zie je het materiaal van de telefoon. Wel een beetje slordig is dat je de tekst op de achterkant van de iPhone nog half ziet, met name “Hon” op de plaats waar iPhone staat. Er zijn uitsparingen gemaakt voor de aan/uitknop, de camera en flitser en de schakelaar om het geluid uit te zetten.

De telefoons zelf worden in groen, blauw, geel, roze en wit vervaardigd. Het idee is dat je zelf een leuke combinatie maakt. Op de website van Apple kunt zelf alvast bekijken hoe de combinaties ogen. Als je echt van ‘customizen’ houdt, kun je natuurlijk meerdere hoesjes kopen. In de Amerikaanse Apple Store worden de hoesjes aangeboden voor $29. Een definitieve prijs in euro’s is nog niet bekend.

Kopen? De gaatjesstructuur benadrukt het speelse imago van de iPhone 5c, maar de hoes wordt niet voor niets gekscherend met Crocs-sandalen vergeleken. De eerste reacties op de case zijn “geinig, maar het is slordig dat je de tekst half ziet”. Bovendien komt er via de gaten zand en stof naar binnen. Siliconencases zijn de goedkoopste cases om te produceren; voor de helft van het geld koop je een kleurige siliconencase van een onbekend merk die wél de achterkant goed bedekt. Alleen kopen als je het gaatjespatroon leuk vindt.

Meer info: iPhone 5c case (€29, Apple Store)

iPhone 5s: luxe leder

lederen hoesje iphone 5sDe hoesjes van de iPhone 5S zijn wat minder speels. Door het leer ogen ze zelfs zakelijk, meer als een luxeproduct. Ze zijn verkrijgbaar in geel, beige, blauw, bruin, zwart en rood. Die laatste kleur is een RED-product, waarvan een deel naar de strijd tegen AIDS gaat. Je maakt dus een combinatie met de beschikbare kleuren iPhone 5s, spacegrijs, zilver en goud, al is de combinatie van kleuren veel minder merkbaar dan bij de hoesjes van de iPhone 5c. De verf is diep in het leer gespoten, zodat het niet snel vervaagt. De binnenzijde is gemaakt van zacht microfiber, zodat er geen krassen ontstaan. Apple zegt de uitsparing in het leer te hebben gemaakt met dezelfde apparatuur waar men normaal gesproken moederborden mee op maat maakt. Overigens is er geen uitsparing bij de volumeknoppen, maar kun je die natuurlijk nog wel gewoon gebruiken. Je kunt de hoesjes ook voor de iPhone 5 gebruiken. De leren case wordt in Amerika verkocht voor $39.

Kopen? Deze case biedt meer waar voor z’n geld dan de gaatjescase die we hierboven besproken hebben. $39 is voor Apple-begrippen best acceptabel voor een hoesje van hoogwaardig leer. Deze hoezen hebben bovendien een neutrale uitstraling en zien eruit alsof ze jarenlang mee kunnen gaan. Nadeel is wel, dat ze zo’n onopvallende uitstraling hebben dat er waarschijnlijk tientallen soortgelijke cases op de markt zullen verschijnen, gemaakt van imitatieleer of echt leer. Wij zouden dan toch voor deze Apple-hoes kiezen: je weet zeker dat het een goede kwaliteit leer is en waarschijnlijk is het de enige goed passende hoes die op 20 september al te koop is. Bij fabrikanten van andere merken moet je maar afwachten of ze een goed passende mal konden bemachtigen.

Meer info: iPhone 5s case (€39, Apple Store)

Inmiddels hebben we een review van deze lederen iPhone 5s-case. De ervaringen met de lichtgekleurde versies van deze case zijn niet zo goed: ze worden snel vuil. De donkere cases zijn wel een aanrader.

iPhone 5s cases

De hoesjes voor zowel de iPhone 5s als de iPhone 5c zijn momenteel nog niet beschikbaar in de Nederlandse Apple Store, zowel de echte winkel als de online winkel. Als de hoesjes hier beschikbaar worden, zullen we daarover een bericht plaatsen.

Naast de cases heeft Apple nog een ander officieel accessoire uitgebracht voor beide nieuwe iPhones. Het gaat om een docklader die je op een tafel of een bureau kunt plaatsen. Er is een versie voor de iPhone 5c en een versie de iPhone 5s. Die laatste is overigens ook geschikt voor de iPhone 5. Ze zijn vanaf 20 september verkrijgbaar in landen waar de nieuwe toestellen al te koop zijn, zoals de VS, Frankrijk, Duitsland en Engeland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2013, 9:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen case, hoesje, iPhone 5c, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.