iculture-biz
iCulture Biz
apple-zakelijk-ipad

Apple gaat zich (nog) meer richten op zakelijke gebruikers

Apple gaat sterk inzetten op zakelijk: een nieuw salesteam gaat met appontwikkelaars iPhone- en iPad-oplossingen voor bedrijven verkopen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple wil uitbreiden op zakelijk gebied. Ze zijn bezig om afspraken te maken met partners, zoals ze eerder met IBM hebben gedaan. En er komt een gespecialiseerd verkoopteam, dat zich specifiek op grote klanten zoals Citigroup gaat richten. Maar het gaat niet alleen om grote bedrijven: Apple zou ook in gesprek zijn met een aantal kleine bedrijven die zich richten op zakelijk gebruik, zoals PlanGrid en ServiceMax. PlanGrid maakt een app om blauwdrukken te distribueren in de bouwwereld en ServiceMax maakt een oplossing waarmee het werk van servicetechnici kan worden gepland.

apple-zakelijk-ipad

Volgens ServiceMax gebruikt 95% van hun klanten al Apple-producten en bestellen ze duizenden iOS-apparaten tegelijk. Het is een markt waar 15 miljard dollar per jaar in omgaat, waardoor het gigantische kansen biedt voor Apple. Samen met Apple organiseert ServiceMax diners waar ze chief information officers voor uitnodigen. Ook stuurt Apple salesteams bij bedrijven langs om te zorgen dat ze Apple-producten aanschaffen.

Reuters spreekt van de meest fanatieke uitbreiding op de zakelijke markt, die Apple ooit uitgevoerd heeft. Door ontwikkelaars van apps in te schakelen, kan Apple meteen concrete oplossingen erbij leveren, bijvoorbeeld voor de financiële industrie. Met de plannen wordt Apple een concurrent voor gevestigde zakelijke partijen zoals Dell, HP, Oracle en SAP. Voor Apple is de zakelijke markt erg interessant, omdat er nog voldoende uitbreidingsmogelijkheden zijn, bijvoorbeeld bij de verkoop van tablets. Er zullen meer dan 100 bedrijfstakgerichte oplossingen met apps worden aangeboden, bedoeld voor iPhone en iPad.

Eerder leidde Apple’s samenwerking met IBM al tot AppleCare for Enterprise, een nieuwe AppleCare-dienst voor zakelijke gebruikers.

marktaandeel-iphone-good-technology

Zakelijke markt: vooral veel iPhones

Cijfers van Good Technology laten zien, dat Apple al een riant marktaandeel heeft op de zakelijke markt. Bij zakelijke tablets bestaat 89% uit iPads, terwijl Android niet verder komt dan 11%. Maar ook bij smartphones gaat het goed: dankzij de iPhone 6 en 6 Plus steeg het marktaandeel van 67% naar 69% terwijl Android een paar procentpunten kwijtraakte. Windows Phone is met een marktaandeel van 1% geen serieuze concurrent.

In iCulture Biz vind je nog meer artikelen die voor zakelijke gebruikers interessant zijn.

Openingsbeeld: Daiwa House Industry, portret op de website van Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2014, 11:59
Categorie Apple
Onderwerpen iculture biz, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.