Apple wint rechtszaak over smartphone-patent tegen 70-jarige uitvinder

Apple heeft een patentzaak gewonnen tegen de man die beweert de smartphone te hebben uitgevonden.

iphone-4Apple heeft in de Verenigde Staten een rechtszaak gewonnen van de 70-jarige ingenieur Richard L. Ditzik, die beweert de smartphone te hebben bedacht. Apple zou daarom volgens Ditzik patenten van hem hebben geschonden, maar dat is volgens de jury bij de zaak niet het geval. In het patent van Ditzik wordt een mobiel apparaat beschreven dat een computer en en draadloze technologieën van mobiele telefoons combineert. Met de rechtszaak hoopte de bedenker een schadevergoeding te krijgen van Apple voor de iPhone 4, de iPhone die werd verkocht toen het patent opnieuw werd gecertificeerd.

Het oordeel van de jury in de zaak was niet unaniem, maar uiteindelijk kozen de advocaten er voor om het besluit van de meerderheid te accepteren. George Escarrega, één van de juryleden die in zijn besluit deels voor Ditzik koos, vertelt dat hij een manier wilde vinden om de patenthouder voor zijn idee te belonen. In een aparte rechtszaak tussen Ditzik’s bedrijf NetAirus en Apple wordt nog gestreden over iPhones en iPads die Apple na 2011 onthulde. Ditzik weet nog niet of hij in beroep zal gaan.

Apple strijdt al lange tijd tegen concurrenten zoals Samsung in de rechtszaal, maar er lopen ook de nodige zaken tegen particulieren en kleinere bedrijven. Een zaak met het Chinese Proview liep flink uit de hand, toen het bedrijf kon aantonen het handelsmerk voor de iPad in handen te hebben. Uiteindelijk werd er met Apple geschikt voor 60 miljoen dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2013, 16:18
Categorie Apple
Onderwerpen patenten, rechtszaak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.