Goldee

Goldee: slimme lichtknop verbindt met Wi-Fi-lampen

De Goldee is een lichtknop waarmee je

GoldeeDe maker van Goldee, een iPhone-app met slimme lichtinstellingen voor de Philips Hue-lampen, heeft vandaag de Goldee-lichtknop geïntroduceerd. Deze knop verbindt via Wi-Fi met de lampen die je in huis hebt hangen, om zo nog een paar extra functies aan je slimme lampen toe te voegen. Zo gaat het licht automatisch aan als er iemand naar binnen loopt en zullen de lampen gedimd worden ingeschakeld als je ‘s nachts naar het toilet gaat. Hiervoor gebruikt de Goldee de nodige ingebouwde sensoren, zodat de knop kan zien wanneer er iemand door het huis heen loopt.

Sommige van de functies in de Goldee-schakelaar doen enigszins denken aan wat er al met bepaalde apps voor slimme lampen mogelijk is: zo zal de knop ook het licht langzaam inschakelen om je op een subtiele manier wakker te maken. De sensoren in Goldee zorgen er echter voor dat de lichtknop inspeelt op de situatie in de kamer zelf. De knop ziet of je binnen bent, zonder dat de app moet worden geraadpleegd. Een touchopervlak bovenop de knop laat je met specifieke swipes bepaalde lichtscènes activeren.

De nieuwe Goldee-switch werkt in combinatie met de Philips Hue-lampen, maar ook andere slimme lampen zoals de LIFX en iLumi worden ondersteund, Gewone lampen zijn volgens de makers ook te gebruiken, maar de functionaliteit hiervan is enigszins beperkt. Waarschijnlijk kan de schakelaar gewone verlichting alleen aan- of uitzetten op basis van gedetecteerde activiteit.

Goldee kan worden besteld voor 249 dollar. Je moet dan wel wachten tot de zomer van 2014 voordat je de Goldee ontvangt, maar volgens de makers betaal je wel minder. Uiteindelijk wordt Goldee verkocht voor 349 dollar. Uitgebreidere pakketten zijn ook te bestellen, waaronder eentje met één wandschakelaar en drie LIFX-lampen voor 449 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2013, 17:43
Categorie Accessoires
Onderwerpen goldee, lamp, licht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.