Apple wil patent op iPhone-handschoenen

Apple heeft een patent ingediend voor handschoenen met geleidende vingertoppen. Die zorgen ervoor dat je het iPhone-touchscreen ook bij koud weer kunt bedienen.

apple_iphone_glovesKoude vingers waardoor je vingers vastvriezen aan het touchscreen? Apple heeft er een antwoord op: ze hebben een patentaanvraag gedaan voor een multitouch-handschoen. In de aanvraag wordt beschreven dat capacitieve touchscreens problemen kunnen opleveren bij koud weer als de gebruiker handschoenen draagt. De oplossing die Apple nu heeft bedacht is een handschoen met een geleidende binnenlaag.

De binnenlaag geeft de elektrische feedback van de vingers door naar het scherm. Op elke vingertop kan de buitenlaag tijdelijk worden verwijderd, zodat alleen de geleidende binnenlaag nog het enige obstakel is tussen je vinger en het scherm.

apple_iphone_handschoenenHet idee lijkt wel een beetje op Dots Gloves, die een metalen bolletje op de vingertoppen hebben. En het doet ook wel een beetje denken aan Freehands Gloves, waarbij de vingertoppen wegklapbaar zijn. Apple’s oplossing zou gebruik kunnen maken van een beschermkapje die je kunt wegklappen maar kan ook werken met een elastische ring.

Het patent is ingediend op 28 juni 2007, een dag voordat de iPhone gelanceerd werd. Uitvinders zijn Steven Hotelling en Ashwin Sunder. Behalve de iPod-sokken hebben we nog niet eerder textiel van Apple gezien, dus het afwachten of het daadwerkelijk straks als product in de winkel ligt.

Via: Apple Insider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2009, 21:16
Categorie Accessoires
Onderwerpen glove, handschoenen, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.