Apple wijzigt voorwaarden iTunes, beperkt mogelijk iTunes Match

Apple heeft de voorwaarden van iTunes Match aangepast en nu de bepaling opgenomen dat alleen muziek die rechtmatig verkregen is mag worden gebruikt voor iTunes Match.

iTunes MatchApple heeft de voorwaarden van iTunes gewijzigd met meer informatie over de dienst iTunes Match, die tot op heden nog steeds niet beschikbaar is in Nederland. In de nieuwe voorwaarden is nu expliciet de bepaling opgenomen dat iTunes Match alleen voor ‘rechtmatig verkregen content’ mag worden gebruikt. Dat doet een van de grote ‘voordelen’ van iTunes Match – het ‘witwassen’ van gedownloade mp3’s met een maximum van 25.000 muzieknummers – teniet. Of dit louter een juridische clausule is of dat Apple dit ook actief gaat afdwingen, is op dit moment nog niet duidelijk.


Mogelijk is dit een van de bepalende voorwaarden van BUMA/Stemra geweest, met wie Apple tot voor kort nog in overleg was en sinds 10 januari 2012 een akkoord had bereikt.

Update 20:30 uur – Naar nu blijkt zijn deze voorwaarden hetzelfde als in de Amerikaanse en Duitse iTunes-voorwaarden. Merkwaardig is wel dat Apple de wijziging ter elfder ure nog heeft toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.