‘Apple werkt aan zowel A5X- als A6-processor’

Apple heeft aan zowel de A6-processor als de A5X-processor hebben gewerkt. Dit concludeert 9to5Mac op basis van gevonden code in iOS 5.1. Hoe de processors gebruikt worden is nog niet duidelijk.

A5X processorApple zou aan zowel een verbeterde A5-processor als een nieuwe A6-chip werken. Dit concludeert 9to5Mac op basis van gevonden code in de bèta van iOS 5.1. Er zou hierin namelijk naar zowel de eerder besproken A5X als naar een gloednieuwe A6 verwezen worden. De besproken A5X-processor dook op 19 februari voor het eerst op, toen de website WeiPhone een chip met deze opgedrukte naam in handen kreeg.

In iOS 5.1 wordt er verwezen naar S5L8950X en S5L8945X. De eerste code zou gebruikt worden bij de Apple A6, terwijl de tweede eerder al met de A5X te maken bleek te hebben.

De toevoeging van zowel de A5X als de A6 in iOS 5.1 suggereert dat Apple aan beide chips gewerkt heeft. Hoe de chips uiteindelijk zullen gebruikt worden is nog niet duidelijk. Het is net zo goed mogelijk dat de twee met elkaar werden vergeleken en dat slechts één in de iPad 3 zal zitten. 9to5Mac oppert meer theorieën: zo zou de A5X-processor voor de Apple TV bedoeld kunnen zijn, of in een goedkopere of kleinere iPad kunnen zitten.

Het begint steeds onduidelijker te worden welke processor er precies in de iPad 3 zal zitten, iets dat we pas zeker zullen weten zodra Apple de iPad 3 officieel aankondigt. Dit zal vermoedelijk ergens in het begin van de maand maart gebeuren.

A5X en A6 in iOS 5.1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2012, 10:28
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen a5, a6, ipad 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.