Apple werkt aan online catalogus voor iPhone-applicaties

Uit een rss-feed van recente applicaties blijkt dat Apple bezig is met een portal voor webapplicaties. Tegelijk wordt met een geselecteerd groepje ontwikkelaars gewerkt aan echte native apps.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphonemilesApple staat op het punt om een portal te openen waar je webapplicaties voor de iPhone en iPod Touch kunt terugvinden. Er zijn al dergelijke overzichtspagina’s, zoals AppSafari. Toch wil Apple een eigen portal voor webapplicaties maken, waarop onder andere Remote Buddy (iPhone-afstandsbediening voor de Mac), Solitaire, een Nutrition Database en een webapplicatie-launcher met de naam iHome worden aangeboden. Deze applicaties verschijnen al in Apple’s rss-lijst met recente downloads, maar de genoemde pagina (www.apple.com/webapps) zelf is nog niet online beschikbaar.

Ondertussen is al wel bekendgemaakt dat Apple bezig is met Electronic Arts om native applicaties voor de iPhone en iPod Touch te ontwikkelen, die via de iTunes Store verkocht zullen worden. De verwachting is dat Apple alleen goedgekeurde applicaties gaat verkopen en tegelijk de deur dichthoudt voor andere ontwikkelaars. Als er een SDK beschikbaar komt voor iedereen, vergroot dit de kans om de installatie van niet-goedgekeurde applicaties open te breken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:31
Categorieën Apps, iOS
Onderwerp sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.