Officiële iPhone Dev Team jailbreak iPhone firmware 1.1.1

De officiele jailbreak van het iPhone Dev Team voor iPhones met de dichtgetimmerde iPhone firmware 1.1.1 is nu vrijgegeven, waardoor Apple wederom het nakijken heeft. iPhoneclub-forumgebruiker Tinus was een van de drie betatesters en in een liveblog-sessie doet hij verslag van zijn bevindingen.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

AvatariPhoneclub-forumgebruiker Tinus was een van de drie gelukkigen die in een privésessie door het iPhone Dev Team werd uitgenodigd om de eerste volledige jailbreak met ondersteuning voor 3rd party apps op een splinternieuwe iPhone met firmware 1.1.1 uit te testen. De iPhoneclub heeft een live-verslag met Tinus gehouden waarin hij zijn iPhone (gekocht via de inkoopactie) op de hackbank legde. Tinus heeft meteen nadat bekend werd dat er de mogelijkheid was dat er 1.1.1-versies geleverd zouden worden sportief aangegeven dat hij zou wachten op de volgende hacks, en niet zijn iPhone om te ruilen naar een 1.0.2. Zijn wachten is (terecht) beloond.


Tinus heeft een zeer uitvoerig README-bestand ontvangen (zie de gelinkte zipbestanden onderaan deze blogpost) en toegang gekregen tot enkele benodigde applicaties. De hack is gebaseerd op de eerder gepubliceerde symlink-methode. Let op dat je hier nog niets mee kunt door het ontbreken van de benodigde bestanden. Deze worden pas vrijgegeven op het moment dat alle seinen op groen staan. Een andere aantekening: deze procedure geldt alleen voor iPhones die NIET eerder unlocked zijn geweest, dus nieuwe modellen met fw1.1.1 of iPhones die per ongeluk zijn geupgrade voordat ze geactiveerd konden worden.

Voor alle duidelijkheid: deze methode zorgt alleen voor de fake activatie en jailbreak, zodat je de iPhone weer kunt gebruiken als iPod Touch met extra applicaties. De unlock (bellen met de iPhone) is nog niet klaar en is ook geen onderdeel van deze procedure. Waarom dan deze procedure terwijl er al eerder gemeld was dat jailbreak mogelijk was? Ten eerste omdat het een meer officiele methode is die goed bestand lijkt te zijn tegen updates van Apple (in tegenstelling tot de TIFF-exploit die makkelijk is te fixen) en ten tweede omdat het de eerste keer is dat de procedure helemaal is uitgeschreven.

21:10- Tinus is momenteel bezig met stap 4 van de README: het installeren van SSH en het BSD Subsystem.
21:25- Tinus was het ip-nummer van z’n iPhone even vergeten te noteren, dus dat is een stapje dat nog mist in de handleiding. Na het uitpluizen van de logs van de SpeedTouch-router kunnen we weer verder 🙂
21:30- Er is verbinding met de iPhone via SSH. We gaan verder met stap 6stap 5.
21:38- De iPhone lijkt zich nog niet zo makkelijk gewonnen te willen geven, maar we ploeteren verder.

[iphoneclub_nl] en?
[tInux] installeren is nog niet zo makkelijk 😀
[iphoneclub_nl] hehehe
[iphoneclub_nl] nee, i know
[iphoneclub_nl] luistert ook allemaal zo verdomde nauw 🙁
[tInux] heeft een beetje kuren om het bestand over te gooien

21:42- Door de strubbelingen (opgelost) kan Tinus (na enig overleg met de devvers) eindelijk echt beginnen aan stap 5: de fake activatie.
21:49- Terwijl Tinus ondertussen geduldig alle stappen volgt, komt hij er – in afwachting van verdere instructies van de devvers – ook achter dat een van de andere testers toevallig ook een Nederlander is, die woonachtig is in Miami. De derde betatester is een Duitser.
21:55- De reden dat er betatesters zijn voordat het grote publiek aan de slag mag …

[tInux] maar problemen bij stap 5…, update heb je asap
[tInux] er mist nog een stuk bij stap 5.. je moet een file iPhoneActivation.pem copieren naar je phone

22:01- Het lijkt heel even spaak te lopen en er moet versterking van een andere (momenteel niet aanwezige) devver worden ingeroepen.

[tInux] okay, ik hang ff vast… reply = [22:01] NerveGas: ok well, sit tight… dinopio should be on soon, and we’ll be able to activate with his help

22:24- Helaas nog weinig voortgang. Het loopt nu vast op de activatiestap (stap 5). Er wordt momenteel een andere methode geprobeerd via iaSign:

[tInux] ik ga nu een poging doen met iasign
[iphoneclub_nl] kk
[tInux] iasign heeft wat probleempjes met connecten
[iphoneclub_nl] hmz .. veel frustratie, weinig voortgang dus

22:45- En Tinus gaat weer verder …

[iphoneclub_nl] ? enige voortgang?
[tInux] yep, ik ben nu manual m’n fstab aan het aanpassen want op de een of adere manier was daar de rw weer terug veranderd in ro
[iphoneclub_nl] welke stap is dat?
[iphoneclub_nl] of moest je wat corrigeren uit een eerdere stap?
[tInux] geen stap.. is ergens stap 5,45 ofzo
[tInux] nee, ging gewoon iets mis

22:51-

[tInux] gebruik GEEN iNdependence, want dan kan je fstab handmatig weer terug zetten/configureren (ro (read-only) in rw read-write veranderen)

22:59- We have activation!

[tInux] Current State: Unactivated
[tInux] New State: Unactivated
[tInux] Activating…
[tInux] New State: Activated

23:03- Dit zegt genoeg denk ik … 😉

[tInux] HIJ DOET HET!!!! FEEST IN DE CHAT
[tInux] en de release is er ook dankzij mij iphoneclub FTW!!!

23:06- Nog even geduld als je dit zelf wilt proberen …

[tInux] ik ga nu ff de rest afmaken
* iphoneclub_nl bows in eternal humbliness to hackmaster tInux
[tInux] de nieuwste aangepaste versie zal binnen enkele ogenblikken online komen
[iphoneclub_nl] ok, keep me posted
[iphoneclub_nl] pas ik de links even aan

23:08- Tinus heeft een Vodafone-simkaart gebruikt voor de activatie, dus geen AT&T-simkaart nodig.
23:25-

[tInux] geef wel ff aan dat je die nare wrong sim error wel houdt als je met een vodafone sim jailbreakt (activeert)
[iphoneclub_nl] ok, dat is een bekend probleem ook bij de devvers?
[tInux] voor zover ik weet wel.. maar dit was een test of de activatie afhangkelijk was van de simkaart. i.v.m. gehackte sims enzo

23:30- Voor degenen die ook willen BELLEN met firmware 1.1.1:

[tInux] denk dat ik voor ipsf red.: iPhoneSIMfree) ga.. dan heb ik 1.1.1 en dan kan ik bellen..
[tInux] was ook het advies van 1 van de devs
[tInux] dus ik denk dat de hack nog wel ff duurt

23:53- De benodigde bestanden: http://conceitedsoftware.com/iphone/1.1.1-jailbreak.zip of http://iphone.xorl.net/1.1.1-jailbreak.zip.

iPhone jailbreak 1.1.1 firmware iPhone stroomschema flowchartVolg deze jailbreak-procedure alleen als je beschikt over enige computerkennis. Je moet je vertrouwd voelen met de commandline en met enige unix-commando’s. De procedure is niet een kwestie van een paar knopjes indrukken, maar zeer geconcentreerd de stappen volgen. Mocht deze waarschuwing je niet afschrikken, dan hebben we een stroomschema gemaakt waarin je precies kunt zien of het uberhaupt zin heeft om aan de procedure te beginnen en wat de mogelijkheden zijn.

Veel hackplezier 😉 Het zou leuk zijn als je anderen ook via deze discussie op de hoogte houdt.

Deze procedure kun je NIET gebruiken als je je iPhone eerder hebt unlockt via iUnlock, Unlock.app of AnySIM.

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 oktober 2009 om 1:05
Categorie
Jailbreak

Reacties: 68 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.