Sneller internetten met The Fast Pages

The Fast Pages is een dienst die honderden mobiele websites bijeen heeft gebracht in een overzichtelijke interface. De inhoud is echter wel op Amerikanen gericht.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

The Fast PagesSteeds meer mensen gebruiken hun telefoon voor e-mail en sms, maar internetten doen ze liever niet omdat het intikken van URL’s teveel werk is, websites niet goed werken en veel te traag laden. CEO Chris Chilvers van The Fast Pages beweert de oplossing te hebben: een webdirectory met toegang tot de beste websites die vriendelijk voor de mobiele telefoon zijn. Je moet dan wel genoegen nemen met een Amerikaans georiënteerde selectie.

Chilvers benadrukt dat ook iPhone-gebruikers op het web kunnen surfen zonder te typen. Instant dialing van telefoonnummers op websites is ook mogelijk. Intikken van www.thefastpages.com op de mobiele telefoon is voldoende. Toegang tot duizenden kranten en magazines, weers- en vluchtinformatie, reisgegevens, lokaties van pinautomaten, aandelenkoersen, sport, de beste benzineprijzen, tracking van pakketjes, tickets voor alle mogelijke evenementen, lokaal zoeken, vertalingen, alles zit erbij. Het is gratis en makkelijk in gebruik. Geen download nodig en het werkt op alle mobiele telefoons.

De proef op de som: kan The Fast Pages binnen een minuut een goed restaurant vinden, dichtbij een hotel dat we in New York hebben geboekt. Ja, dat lukt. Nadat je de lelijke startpagina van The Fast Pages bent verlaten, kun je kiezen uit een aantal mobielvriendelijke restaurantsites, bijvoorbeeld Restaurant Row. Die loodst je naar een ‘romantisch’ restaurant in de omgeving waar je ‘mensen kunt kijken’. Nog één klik en je zit op een reserveringsformulier die je meteen kunt verzenden.

Een demo van The Fast Pages is online beschikbaar. Op de iPhone kun je rechtstreeks naar de mobiele versie van The Fast Pages gaan. Best handig als je in de VS zit en via een niet al te snelle Wi-Fi-verbinding wat informatie wilt opzoeken. Andere onderdelen, zoals nieuws en recepten zijn ook gewoon thuis te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2012, 15:43
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen Internet, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.