Apple werkt aan nieuwe iPad-boekcover

Apple heeft een patent ingediend voor een nieuw soort iPad-hoes, die gelijkenis vertoont met een lederen boekomslag zoals de BookBook-case.

BookBook-iPad-mini
Als je je iPad vooral gebruikt voor het lezen van boeken, wil je misschien dat het er ook meer als een boek uitziet. Apple heeft daar ook aan gedacht: ze hebben een patent ingediend voor een hoes, die doet denken aan de BookBook-case (zie foto). Het uiterlijk van een traditioneel boek dus, maar als je het boekomslag opent is er een iPad aanwezig.

De patentomschrijving legt uit hoe zo’n hoes gefabriceerd kan worden uit verschillende materialen, zoals leer of plastic. Belangrijk punt daarbij is dat de draadloze verbindingen van de iPad niet mogen worden verstoord. De nieuwe iPad-cover heeft een constructie om de iPad aan te bevestigen. De behuizing kan zijn gemaakt van metaal, glas, keramiek, plastic versterkt met vezels, of combinaties van deze materialen. De hoes kan ook worden samengesteld uit meerdere delen, die van glasvezel-versterkt plastic zijn gemaakt.

Het patent werd oorspronkelijk ingediend in december 2012 en is dus relatief nieuw. De hoes lijkt ook totaal niet op de Smart Cover, die al sinds begin 2011 bestaat. Met die Smart Cover liet Apple zien dat er best een markt is voor eigen beschermhoezen van Apple, ook al wordt de markt inmiddels overspoeld door allerlei accessoires van andere fabrikanten. Apple zou de hoes ook kunnen gebruiken om zich te onderscheiden van de vele goedkope tablets die op de markt komen en geen extra’s bieden. Dat er plannen zijn voor een nieuwe Smart Cover bleek onlangs al, toen Apple vacatures plaatste voor productmanagers die de ontwikkeling van nieuwe iPad-hoezen gaan begeleiden.

ipad hoes boek

Bij het Amerikaanse patentbureau is onder nummer 20130147330 niets te vinden, maar volgens Patently Apple bestaat ‘ie toch echt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2013, 17:03
Categorie Accessoires
Onderwerpen beschermhoes, bookbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.