Scoop: Speelfilm jOBS vanaf 5 september in Nederlandse bioscopen

De bioscoopfilm jOBS, met Ashton Kutcher in de hoofdrol als Steve Jobs, zal op 5 september in Nederland draaide. Dit ontdekte iCulture.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

jOBS Ashton KutcherDe film jOBS zal vanaf 5 september 2013 in Nederlandse bioscopen gaan draaien. Dit heeft filmdistributeur eOne Benelux exclusief bevestigd tegenover iCulture. In de film volgen we Ashton Kutcher in de rol van Steve Jobs, vanaf het begin van Jobs’ carrière tot aan de hoogtijdagen van Apple. De Nederlandse bioscoopdatum is minder dan een maand na de Amerikaanse openingsdatum, die op 16 augustus is gesteld.


De genoemde datum geldt alleen voor Nederlandse bioscopen. Distributeur eOne Benelux weet nog niet wanneer jOBS in de Belgische bioscopen gaat draaien. De film zou eerst in april dit jaar naar de Amerikaanse bioscopen komen, maar in maart van dit jaar werd jOBS voor een toen nog onbepaalde tijd uitgesteld.

Steve Jobs Ashton KutcherGeruchten over de betrokkenheid van Ashton Kutcher doken begin 2012 voor het eerst op, waarna hij in april van dat jaar bevestigde dat hij inderdaad de hoofdrol speelt. De film is geregisseerd door Michael Stern, die eerder ook al aan het hoofd van Swing Vote en Neverwas stond.

De film geeft een kijkje in het leven van Steve Jobs, maar volgens mede-Apple-oprichter Steve Wozniak is de film geen juiste weergave van wat er in werkelijkheid is gebeurd. Wozniak zegt dat onderstaande clip bijvoorbeeld totaal niet laat zien hoe de twee werkelijk met elkaar omgingen.

jOBS is niet de enige film die het leven van Steve Jobs wil vertolken. Ook Sony werkt met schrijver Aaron Sorkin aan een biografische film, gebaseerd op de biografie geschreven door Walter Isaacson. Sorkin was onder andere verantwoordelijk voor het script van The Social Network. Wanneer de Sony-film zal verschijnen is nog niet duidelijk. Op het moment bevindt de productie van deze tweede film zich nog in een vroege fase.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.