Apple werkt aan digitale radio voor de iPhone

GCap Media, een pionier op het gebied van digitale radio, heeft in een rapport laten uitlekken dat ze samenwerken met Apple om digitale radio op de iPhone aan te bieden.

Digitale radio op de iPhoneVolgens Macworld is Apple in alle stilte bezig om systemen te ontwikkelen, waarmee bezitters van een iPhone straks naar digitale radio kunnen luisteren. Het nieuws is te vinden in een rapport waarin GCap Media, een pionier in digitale radio, uitlegt waarom ze afstand nemen van DAB-radio. Topman Fru Hazlitt van GCap Media zegt dat DAB geen economisch haalbaar platform is, gezien de kostenstructuur. GCap Media wil daarom het belang van 63% in Digital One verkopen.

Slechts 10% van de Britse radioluisteraars gebruiken digitale radio om te luisteren naar programma’s die ook al via FM te ontvangen zijn. Maar wat heeft dat met Apple te maken? Aan het eind van het rapport legt Hazlitt uit waar de echte groeikansen voor radiostations liggen: een nieuwe samenwerking met Apple, “waarmee mensen naar digitale radio op hun iPhone kunnen luisteren”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2008, 18:25
Categorie Apple
Onderwerp radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.