Apple: ‘We hebben ontwikkelaars 10 miljard uitbetaald’

Tim Cook heeft bekend gemaakt dat Apple meer dan een miljard aan ontwikkelaars heeft uitgekeerd.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

wwdc2013_iconenTim Cook heeft vanavond de WWDC-ontwikkelaarsconferentie geopend. Volgens de topman zijn er mensen uit meer dan zestig landen aanwezig op de conferentie, waarvan twee derde voor het eerst de WWDC bezochten. Apple heeft inmiddels meer dan 6 miljoen geregistreerde ontwikkelaars, waarvan er 1,5 miljoen in het laatste jaar bij kwamen. Zo’n 5.000 daarvan kunnen deze week op WWDC aanwezig zijn, waar ze 100 sessies en 120 labs kunnen bijwonen en met 1000 Apple-engineers kunnen spreken. Apple maakte vanavond voorafgaand aan de grote aankondigingen nog meer cijfers bekend. Zo is er inmiddels 10 miljard dollar uitbetaald aan ontwikkelaars, waarvan 5 miljard het laatste jaar. Dat is volgens de topman drie keer zo veel als andere platformen gecombineerd. Volgens Apple neemt de omzet van iOS-apps 74 procent van de totale inkomsten aan appdownloads over alle platformen voor zijn rekening.

Tim Cook vertelde tijdens het openingspraatje van de WWDC-keynote ook dat de Apple Stores wereldwijd meer dan een miljoen bezoekers per dag trekken. Er zijn inmiddels 407 Apple Stores in 14 landen. Miljoenen consumenten bezoek de Apple Store om persoonlijke training te krijgen.

Ook het succes van de App Store krijgt aandacht. We wisten al dat er meer dan 50 miljard apps zijn gedownload. Inmiddels staan er 900.000 apps in de App Store, waarvan er 375.000 geoptimaliseerd zijn voor de iPad. Toen de iPhone 5 in september 2012 werd aangekondigd, stond dat aantal nog op 700.000 apps in totaal en 250.000 apps voor iPad. Om die apps te verkopen heeft Apple 575 miljoen accounts, waarvan de meeste zijn gekoppeld aan een creditcard. “We hebben meer accounts met een creditcard dan welke winkel dan ook op internet die we kennen”, aldus Cook. Waar de App Store eerder een van de grootste online winkels was, lijkt het nu de concurrentie achter zich te laten.

Game Center heeft inmiddels 240.000.000 gebruikers. De dienst iCloud weet zelfs 300 miljoen gebruikers aan zich te binden. Daarmee is het de snelst groeiende cloudservice ooit. iCloud is volgens Apple goed voor 800 miljard iMessages en 7,4 biljoen (inderdaad, met twaalf nullen) pushnotificaties.

Met de Mac gaat het ook goed. De computers van Apple hebben een installed base van 72 miljoen. De MacBook en de iMac zijn volgens Apple de best verkopende laptops en desktops. De afgelopen jaren heeft het platform een groei gekend van 100%, waar Windows-pc’s het met een groei van 18% moesten doen. Er zijn 28 miljoen exemplaren van Mountain Lion verkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2013, 16:51
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen wwdc 2013, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.