Apple-Watch-Gehoorproblemen

Apple Watch blijkt uitkomst voor mensen met gehoorapparaten

Voor mensen met een gehoorapparaat kan de Apple Watch een handig hulpmiddel zijn om hun levens wat gemakkelijker te maken.

Apple-Watch-GehoorproblemenEen handige manier om de Apple Watch te gebruiken komt misschien uit een onverwachte hoek: voor mensen met een gehoorapparaat is de smartwatch bij uitstek geschikt om snel de instellingen van het apparaatje te wijzigen.

In onderstaande video van CNN Money demonstreert Steve DeLuca hoe de Apple Watch een effectief hulpmiddel is om hem met zijn gehoorprobleem te helpen. Als gevolg van een hersentumor bleef er nog maar 15 procent van zijn gehoorvermogen over in zijn linkeroor, later ging ook de kwaliteit van zijn rechteroor achteruit. Daar gaat hij inmiddels al 18 jaar mee om.

Destijds bleek de iPhone een prima hulpmiddel om zijn gehoorapparaat van ReSound te ondersteunen met speciale apps als ReSound Smart, en de komst van de Apple Watch maakt dit alleen nog maar gemakkelijker.

Lees ook: Doofblinde beschrijft ervaringen met Apple Watch

Altijd bij de hand

Middels een app selecteert DeLuca verschillende standen van zijn gehoorapparaat, zodat het bijvoorbeeld beter functioneert in een restaurant of in de buitenlucht. Omdat de Apple Watch een permanent plekje om zijn pols heeft, hoeft het veranderen van de instellingen maar een paar seconden te duren.

Ook kan hij met zijn iDevices muziek luisteren zonder een headset op te zetten, wat anders negatieve gevolgen heeft voor de werking van zijn ReSound-gehoorapparaat.

Door zijn hoorapparaat, iPhone en Apple Watch met elkaar te combineren is het voor DeLuca gemakkelijker dan ooit om met zijn handicap om te gaan. Van de afhankelijkheid van deze gadgets zegt hij weinig last te hebben: “Als ik vast moet zitten aan deze gadgets om mijn gehoor te verbeteren, dan is dat maar zo.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2015, 20:34
Categorie iDevices
Onderwerp gehoor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.