spotter-app-icoon-groot

Spotter laat alleen nieuws zien dat jij belangrijk vindt

Spotter helpt je om de dagelijkse stroom aan nieuws het hoofd te bieden, door op een gestroomlijnde manier alleen te laten zien wat interessant voor jou is.

Spotter-appDagelijks wordt er een constante stroom van nieuws op je afgevuurd, zodat het soms lastig kan zijn om het kaf van het koren te scheiden. Zeker als je weinig tijd hebt om het nieuws te volgen, wil het wel eens gebeuren dat je een belangrijk bericht over het hoofd ziet. Spotter gebruikt algoritmes en kunstmatige intelligentie om het zoeken naar interessant nieuws uit handen te nemen, en je alleen de berichten te geven die bij jouw interesses passen.

Spotter is ontwikkeld door twee ex-medewerkers van Google, die het bedrijf in januari verlieten om fulltime met deze app aan de slag te gaan. Nadat je toegang hebt gegeven tot je Facebook-account, presenteert Spotter een aantal suggesties van zaken die jou interesseren. Die lijst is vervolgens handmatig aan te passen en uit te breiden. Bij ons koos Spotter de onderwerpen ‘internet’ en ‘management’ en stelde voor om bedrijf ‘iCulture’ te gaan volgen. Dat leek ons een prima plan!

Spotter-app-03Door naar eigen zeggen honderden sites per dag te analyseren, krijg je op die manier een handig overzicht van het (Engelstalige) nieuws dat je niet mag missen. Hiervoor gebruikt Spotter zogenaamde Natural Language Processing, dat niet alleen de titel maar ook de tekst van een artikel doorspit op zoek naar namen en termen die aansluiten bij jouw voorkeuren.

Dit zorgt er bovendien voor dat een (voor jou) belangrijk artikel niet onopgemerkt voorbij gaat, wat volgens Spotter een groot voordeel is ten opzichte van soortgelijke diensten als Feedly en Flipboard.

Door naar links en rechts te swipen kun je de berichten beoordelen, zodat Spotter na verloop van tijd de berichten steeds beter afstemt op jouw smaak.

Zeker op het gebied van zakelijk nieuws kan Spotter een uitkomst zijn. Zo check je snel of jouw bedrijf (of je grootste concurrent) ergens genoemd wordt en ben je in een oogopslag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en evenementen. Hoewel Spotter nu alleen beschikbaar is voor de iPhone en iPad zegt het team ook te werken aan een webversie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2015, 19:30
Categorie Apps
Onderwerpen apps, feeds, nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.