beats-music-app

Apple vraagt muzieklabels om prijsverlaging

Apple wil de prijs van Beats Music verlagen en vraagt daarom muzieklabels om lagere prijzen. Bovendien wordt er gewerkt aan nieuwe functies.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple is in onderhandeling met diverse muzieklabels, in een poging om de prijzen voor streaming muziek te verlagen. Het doel is om een vernieuwde Beats Music met een goedkoper abonnement te kunnen aanbieden, aldus Re/code. Ook zou Apple bezig zin met nieuwe functies voor de dienst. Volgens bronnen is het plan om Beats Music voor minder dan $10 per maand te kunnen aanbieden.

beats-music-app

Lees ook: Wat koopt Apple met de overname van Beats?

Volgens Re/code zijn de gesprekken nog in een vroeg stadium. Pas in 2015 wordt een vernieuwde versie van Beats Music verwacht, mogelijk voor een lagere prijs. De muziekindustrie is altijd tegenstander geweest van streaming muziekdiensten voor een vaste prijs, maar gebruikers zijn er gek op. Net zoals ooit de verkoop van cd’s afnam door de opkomst van digitale downloads, is nu te zien dat de animo voor digitale downloads steeds verder afbrokkelt. Dat heeft gevolgen voor Apple, die met iTunes nog grotendeels afhankelijk is van de verkoop van losse nummers en albums. Apple heeft met iTunes Match en iTunes Radio wel streaming muziekdiensten in huis, maar is daarmee geen wereldwijd marktleider. Sterker nog: iTunes Radio werkt in veel landen nog steeds niet.

Eerder deze maand gingen er geruchten dat Apple van plan was om de naam Beats Music aan de kant te zetten en de streaming muziekdienst op te nemen in iTunes Radio. Speculatie dat Beats Music helemaal gaat verdwijnen, bleek niet waar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2014, 10:38
Categorie Apple
Onderwerpen beats music, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.