Apple voegt 3D-kaarten van Kaapstad en Helsinki toe aan Apple Maps

Apple heeft 3D-kaarten van Kaapstad en Helsinki toegevoegd aan de Kaarten-app van iOS.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Kaapstad flyover teaserHet is alweer een tijdje geleden sinds we voor het laatst schreven over de Flyover-functionaliteit in Apple’s Kaarten-app. Het lijkt er echter op dat er onlangs twee steden zijn toegevoegd, want Kaapstad en Helsinki zijn sindskort via Apple’s kaartendienst in 3D te bekijken. De uitbreiding lijkt zeer recent: de steden zijn nog niet aan Apple’s eigen overzichtslijst toegevoegd. Update: Volgens iGen is ook Marseille nu in 3D te bekijken.

De laatste keer dat we Apple 3D-steden zagen toevoegen was in maart: toen werd ook voor het eerst een overzicht gepubliceerd van alle steden die op dat moment in 3D bekeken konden worden. Apple was daarna wel druk op zoek naar kaartexperts om de dienst op andere vlakken uit te breiden en te verbeteren. Toen Apple’s eigen kaartendienst met iOS verscheen viel hij in eerste instantie tegen.

Helsinki FlyoverKaapstad Flyover

Met Flyover is het mogelijk om 3D-modellen van gebouwen te bekijken op een kaart. Toen de functie werd geïntroduceerd waren er nog maar een beperkt aantal steden gemodelleerd. Op het moment lijkt nog geen van de Nederlandse steden voorzien van driedimensionale gebouwen in de Kaarten-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:00
Categorie iOS
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, flyover, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.