Fitbit Force-gebruikers hebben last van huidproblemen

Sommige Fitbit Force-gebruikers hebben last van contacteczeem en andere allergische huidreacties.

fitbit-force-2Bezitters van de Fitbit Force-activiteitentracker zeggen last te hebben van eczeem sinds ze de armband zijn gaan dragen. De armband kan in sommige gevallen leiden tot contacteczeem, met een jeukende rode huid als gevolg. Fitbit zegt zich bewust te zijn van meerdere gebruikers die last hebben van een allergische reactie bij het gebruik van de Fitbit Force-armband en biedt twee oplossingen: klanten kunnen een tweede exemplaar opgestuurd krijgen of krijgen hun geld terug.

Volgens Fitbit kunnen er meerdere oorzaken zijn voor de huidproblemen bij het gebruik van de Fitbit Force. De huid kan gevoelig zijn voor het metaal van de oplaadpoort of de batterij. Metalen zijn vaker een oorzaak voor contacteczeem. Nog een mogelijkheid is dat de Fitbit-bezitter allergisch is door het elastomeer waar de rest van de armband uit bestaat. De eczeemproblemen zijn niet beperkt tot de Fitbit Force: juwelen en armbanden kunnen al langer een huidreactie veroorzaken omdat bepaalde materialen zijn gebruikt.

Bezitters van de Fitbit Flex melden vergelijkbare problemen, maar bij de Fitbit Force lijkt het risico iets groter: de oplaadpunten van de Force maken contact met de huid van de drager, terwijl de Flex deze punten worden verborgen door de armband. De Flex brengt je daarom alleen in aanraking met de armband en het materiaal van de tracker.

Op het Fitbit-forum zijn inmiddels aardig wat klachten over eczeem en andere huidirritaties opgedoken. Sommige gebruikers hebben een andere manier gevonden om de problemen tegen te gaan zonder de armband terug te sturen: door de binnenkant van de armband af te dekken met plakband of nagellak zou het probleem voor sommigen verholpen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2014, 13:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen allergie, fitbit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.