zwarte-camera-auto-californie

Bevestigd: Apple verzamelt straatbeelden voor Apple Maps

Apple bevestigt dat het bedrijf beelden verzamelt door met auto's rond te rijden. Waar deze gegevens voor gebruikt worden is alleen nog even de vraag.

zwarte-camera-auto-californie Apple bevestigt dat er straatbeelden verzameld worden voor Apple Maps. Overal ter wereld rijden momenteel auto’s in opdracht van Apple rond, met camera’s om de nodige gegevens te verzamelen. Hiermee maken ze een einde aan de geruchten rondom de mysterieuze busjes die eerder al opdoken.


Op een speciale webpagina bevestigt Apple de geruchten. Ze noemen het beestje niet bij de naam, maar uit de tekst blijkt dat gezichten en nummerborden geblurred worden om privacy te waarborgen. De kans is dus groot dat het om een Street View-achtige dienst gaat, al kunnen de beelden ook intern gebruikt worden om Apple Maps te verbeteren.

Op de webpagina is te lezen:

Apple rijdt met voertuigen rond de wereld om data te verzamelen om Apple Maps te verbeteren. Een deel van deze data zal gepubliceerd worden in toekomstige Apple Maps updates. We willen je privacy beschermen bij het verzamelen van deze gegevens. Zo zullen we bijvoorbeeld gezichten en kentekenplaten onherkenbaar maken.

In de periode tussen 15 en 30 juni rijden er auto’s van Apple door Engeland, de Verenigde Staten en Ierland om beelden op te nemen.

Geen verrassing

Het bericht komt niet bepaald als een verrassing, omdat er in februari al foto’s van auto’s opdoken die in Californië in opdracht van Apple rondreden om straatbeelden vast te leggen.

Eerder deze week kondigde Apple het tonen van OV-routes aan als onderdeel van Apple Maps in iOS 9. Nederland behoort echter niet tot de landen die Apple hiermee ondersteunt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.