Mail-icoon-ios-8

Onverwachte pop-ups in iOS Mail: pas op, het kan phishing zijn!

Een bug in de iOS Mail-app kan pop-ups laten verschijnen, die stiekem je wachtwoord proberen te achterhalen. De code voor deze bug is nu vrijgegeven, waardoor de kans groter is dat je ermee te maken krijgt. Pas dus op!

Mail-icoon-ios-8
Als je regelmatig e-mail leest op je iPhone of iPad is het oppassen geblazen. Een bug in iOS Mail kan geloofwaardige pop-ups laten zien, die je wachtwoord proberen te achterhalen.

Pop-up in iOS Mail

Terwijl je een mail aan het lezen bent, kan er ineens een venster op je iDevice verschijnen waarin gevraagd wordt om opnieuw met iCloud (of iets anders) in te loggen. Dit ziet er geloofwaardig uit, zeker omdat het dus op het eerst gezicht niets te maken heeft met de mail die je zojuist opende. In onderstaande video zie je de bug in actie.

Klacht ingediend, maar geen reactie

Beveiligingsonderzoeker Jan Soucek ontdekte de bug al in iOS 8.1.1 maar hoorde niets van Apple toen hij een klacht indiende. Vijf maanden later zijn we bij iOS 8.3 en is het nog steeds akelig stil aan de kant van Apple. Daarom maakt Soucek de code van de bug publiekelijk, om er aandacht voor te vragen.

Een nobel einddoel dus, maar dat betekent wel dat de bug nu een stuk toegankelijker is voor mensen om te misbruiken. Bovendien is het nog niet duidelijk of en wanneer Apple met een oplossing komt. Wees dus extra alert voor alle pop-ups die verschijnen tijdens het lezen van mail op je iPhone of iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2015, 14:12
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen bug, e-mail, ios

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.