iPhone 6s rosegoud breed

‘Apple verscheept minder nieuwe iPhones’

Volgens Taiwanese bronnen gaat Apple in het vierde kwartaal van 2015 zo'n vijf tot tien procent minder iPhone 6s en iPhone 6s Plus exemplaren verschepen. Dit ligt in lijn met de dalende vraag naar de nieuwe iPhones, ook in 2016.

iPhone 6s rosegoud breed

De vraag naar de iPhone 6s en iPhone 6s Plus lijkt geleidelijk af te nemen. Er zijn steeds meer berichten die wijzen op een daling. Zo schrijft Digitimes dat er 5 tot 10 procent minder iPhone 6s- en iPhone 6s Plus-modellen zijn geproduceerd en verscheept.

Digitimes heeft Taiwanese bronnen die dichtbij het productieproces van de nieuwste iPhones staan. Zij zeggen dat de lagere productie-aantallen verband houden met de verwachte daling van verkoopcijfers in het eerste kwartaal van 2016.

iPhone 6s verkoopverwachtingen naar beneden bijgesteld

De voorspelling dat er in het vierde kwartaal van 2015 zo’n 76 tot 78 miljoen iPhones verscheept zouden worden is door marktonderzoekers ook naar beneden bijgesteld naar 72 tot 75 miljoen exemplaren. Dat geldt ook voor het eerste kwartaal voor 2016. Men verwacht nu dat er zo’n 52 tot 56 miljoen iPhone 6s (Plus) toestellen verscheept zullen worden, in plaats van de 58 tot 60 miljoen die eerder werden verwacht.

Eerder schreven we al dat de bank Morgan Stanley verwacht dat de iPhone-verkopen met zes procent zullen dalen in het financiële jaar 2016. Dit is opvallend, want dit zou de eerste keer zijn dat Apple te maken zou hebben met krimpende verkoopcijfers van een iPhone.

Zo verwacht Stanley dat er in het financiële jaar 2016 (dat eindigt in september 2016) 218 miljoen iPhones verkocht zullen worden: een daling van 5,7% ten opzichte van het financiële jaar ervoor. Populaire Apple-analist Ming-Chi Kuo stelde eerder ook al dat er geen iPhone verkooprecord zal zijn in het eerste kwartaal van 2016.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2015, 15:29
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 6s, verkoopcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.