‘Apple verliest overnamestrijd om Basis-smartwatch van Intel’

Apple heeft de overnamestrijd om de Basis-smartwatch verloren. Het horlogebedrijf is in plaats daarvan overgenomen door Intel.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Basis iWatchApple is er niet in geslaagd om de makers van de Basis-smartwatch over te nemen. In februari kwam naar buiten dat Apple overnamegesprekken voerde met het bedrijf achter het horloge. TechCrunch heeft inmiddels gehoord dat Basis is overgenomen door Intel. Naast Apple en Intel waren Google en mogelijk ook Samsung en Microsoft in Basis geïnteresseerd. Intel heeft volgens de aangehaalde bronnen tussen de 100 en 150 miljoen dollar voor Basis betaald. Apple bleek in februari al onder dit bod te zitten.

De Basis-smartwatch heeft een ingebouwde hartslagmeter en dient ook als slaaptracker. Hierdoor is het een directe concurrent voor de iWatch, die volgens steeds meer geruchten je gezondheid in de gaten zal houden met behulp van sensoren. Het is nog onduidelijk wat Intel met Basis van plan is. Intel demonstreerde op technologiebeurs CES nog een eigen smartwatch dat zonder tussenkomst van een smartphone werkt.

Intel richt zich tot nu toe vooral op het verkopen van hardware aan andere bedrijven. Mogelijk gaat Intel een samenwerking aan met Apple, om de technologie van Basis te bieden voor de iWatch. Op het moment bieden bedrijven zoals Qualcomm, Texas Instruments en STMicroelectronics de meeste sensoren voor smartwatches en andere trackers. De gezondheidstrackers van Basis hebben volgens Canalys 7 procent van de consumentenmarkt in handen. Daarmee is Basis een kleinere partij dan Nike (14 procent), Jawbone (21 procent) en Fitbit (58 procent).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2014, 13:48
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.